Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Σοκ και θρήνος από τον χαμό των δύο εκπαιδευτικών [pics]

Πάτρα: Σοκ και θρήνος από τον χαμό των δύο εκπαιδευτικών [pics]

“Παγωμένη” είναι η Πάτρα – και όχι μόνο – από το θάνατο των δυο Καθηγητών Δημήτρη Βασιλακόπουλου και Νίκου Ρόδη 50 και 56 ετών αντίστοιχα, στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Καμινίων.

Στο μοιραίο Ι.Χ επέβαιναν δυο ακόμα εκπαιδευτικοί η Χριστίνα Γκουρνέλου και ο Αναστάσιος Μπούσσιας, οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα όμως με πληροφορίες του δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Αρχικά μεταφέρθηκαν το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και από εκεί διεκομίσθησαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο, όπου και νοσηλεύονται.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι εκπαιδευτικοί επέστρεφαν στην Πάτρα, από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών όπου υπηρετούσαν όταν το όχημα που οδηγούσε ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του, έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Εθνικής οδού, χτύπησε κολώνα της ΔΕΗ και προσγειώθηκε σε παράδρομο.

Οι δύο νεκροί κατάγονταν από το Λεχούρι Αχαΐας. Ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος Καθηγητής Φυσικής, ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Οικογενειάρχης και πατέρας δυο παιδιών – φοιτητές Πανεπιστημίου- ήταν και ο Νίκος Ροδης Καθηγητής Μαθηματικών.

Η κηδεία του Δημήτρη Βασιλακόπουλου θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος.

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις