Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Στο εδώλιο 23χρονος για τη δολοφονία της μητέρας του

Πάτρα: Στο εδώλιο 23χρονος για τη δολοφονία της μητέρας του
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η δίκη για την τραγική υπόθεση του θανάτου μίας 51χρονης μητέρας που έχασε τη ζωή της από τις σφαίρες του 23χρονου γιου της, στην Κεφαλονιά, έφτασε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Το περιστατικό συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου 2018 ενώ η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματα της στις αρχές Μαρτίου, του ίδιου χρόνου. Η ιστορία συγκλόνισε το Πανελλήνιο ενώ το δικαστήριο με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν κατά την ακροαματική διαδικασία καλείται να διαλευκάνει πώς και γιατί συνέβη το περιστατικό φωτίζοντας τα αίτια της τραγωδίας.

Ο 23χρονος, που είναι φυλακισμένος στην Πάτρα, βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και άκουσε τις καταθέσεις των μαρτύρων. Κατά βάση κατέθεσαν μέλη της οικογένειάς του, τα αδέλφια της μητέρας αλλά και τα δικά του. Όλοι ήταν στο πλευρό του κατηγορουμένου μέσα στη δικαστική αίθουσα και έκαναν λόγο για ένα καλό παιδί που ήταν κοντά στην εκκλησία και που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει την μητέρα του με την οποία ήταν μάλιστα ιδιαίτερα δεμένοι. Όλοι ανέφεραν πως εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν μεθυσμένος και ότι δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε.

Μιλώντας στο δικαστήριο για το τι πιστεύουν πως συνέβη ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα που συνέβη καθώς ο πατέρας του 23χρονου προσπάθησε να του πάρει την καραμπίνα κι εκείνη εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα την άτυχη γυναίκα που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα.

Οι μάρτυρες μίλησαν για έναν άνθρωπο που στήριζε την οικογένεια του και που είχε άψογες σχέσεις με τη μητέρα του. Σύμφωνα με όσα είπαν δεν ήθελε να στεναχωρεί και να επιβαρύνει κανέναν.

Η αδελφή της μητέρας του θύματος ανέφερε ότι το θύμα άφησε πίσω της ένα κομμάτι της που πρέπει ως οικογένεια να στηρίξουν. Δακρυσμένη τόνισε ότι αποκλείεται ο κατηγορούμενος να σκότωσε ηθελημένα την μητέρα του και ότι πιστεύει ακράδαντα πως πρόκειται για ατύχημα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας ιερέας ο οποίος μίλησε για έναν άνθρωπο που βρισκόταν κοντά στην εκκλησιαστική κοινότητα και μάλιστα ανέφερε ότι αρκετοί θεωρούσαν ότι ο 23χρονος οδεύσει στο μοναχισμό.

«Το παιδί αυτό δεν είναι δολοφόνος» ανέφερε ο ιερέας τονίζοντας ότι η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι το περιστατικό ήταν μία κακιά στιγμή.

Το μοιραίο βράδυ

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν οι μάρτυρες στο δικαστήριο ο 23χρονος εκείνο το βράδυ, αν και δε το συνήθιζε, είχε βγει σε κάποιο μπαρ του νησιού και επέστρεψε στο σπίτι μεθυσμένος, πράγμα που επίσης δεν συνήθιζε. Άφησε το αυτοκίνητο του στη μέση του δρόμου και πήρε στα χέρια του την κυνηγητική του καραμπίνα την οποία είχε μαζί του καθώς θα πήγαινε το πρωί για κυνήγι. Ο κατηγορούμενος είχε την απαραίτητη άδεια για την κατοχή του όπλου ενώ όπως ανέφερε ο αδελφός της μητέρας του είχε ως χόμπι τη σκοποβολή.

Σύμφωνα με όσα είχε πει στις αρχικές του καταθέσεις o φοιτητής που έμενε στην πολυκατοικία της οικογένειας, εκείνο το βράδυ, ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς. Βγήκε στο μπαλκόνι και είδε τον 23χρονο με την καραμπίνα. Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει ο 23χρονος άρχισα να χτυπά πόρτες στην πολυκατοικία ώσπου έφτασε στη δικιά.

Μπήκε στο διαμέρισμα και άρχισε να πυροβολεί και τον ρωτούσε αν έστελνε μηνύματα στη μητέρα του. Για να σωθεί αναγκάστηκε να πηδήξει από το μπαλκόνι.

Να σημειώσουμε ότι ο φοιτητής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο καθώς νοσηλεύεται. Λόγω του ότι το δικαστήριο αλλά και η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έκριναν ότι η παρουσία του είναι σημαντική διέκοψαν την διαδικασία για την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: thebest

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις