Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Βαριές κατηγορίες για τους 6 που συνελήφθησαν για τα επεισόδια

Πάτρα: Βαριές κατηγορίες για τους 6 που συνελήφθησαν για τα επεισόδια
ΦΩΤΟ από το dete

Στον ανακριτή θα οδηγθούν εκ νέου την Δευτέρα οι 6 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Πάτρα το βράδυ της Πέμπτης. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Στα δικαστηρια ήταν από το πρωί δεκάδες άτομα που εξέφραζαν την συμπαράστασή τους. Η αστυνομία είχε αποκλείσει με δύο διμοιρίες ΜΑΤ τον πεζόδρομο της Κανάρη κι έτσιη πρόσβαση των διαδηλωτών ήταν αδύνατη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε επίσημα η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους στην Πάτρα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 6 Έλληνες και συγκεκριμένα 5 γυναίκες ηλικίας 24, 24, 26, 23 και 21 ετών και ένας 27χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, του εμπρησμού και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που κατά την διάρκεια πορείας επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, πραγματοποιώντας ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων όπως πέτρες και μάρμαρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων-:

•       αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός,
•       2 αντιασφυξιογόνες μάσκες,
•       μάσκα τύπου fullface,
•       σακίδια με πέτρες, γάντια και
•       κράνος δικυκλιστή.

Επιπλέον, σε διάφορα σημεία κατά τη διαδρομή της πορείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ).

Πηγή: dete

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις