Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θρήνος στην Ανδρίτσαινα για τη δολοφονία της 53χρονης δασκάλας

Θρήνος στην Ανδρίτσαινα για τη δολοφονία της 53χρονης δασκάλας
ΦΩΤΟ από το patrisnews

Στο πένθος έχει βυθιστεί η περιοχή της Ανδρίτσαινας, στο άκουσμα της δολοφονίας της δασκάλας από τον ίδιο της τον αδελφό, προχθές το βράδυ, λίγο μετά τις 10:30μ.μ. έξω από το σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο.

Η 53χρονη εκπαιδευτικός καταγόταν από τα Ρόβια και επισκεπτόταν συχνά το χωριό-γενέτειρα του πατέρα της.

Η πρόεδρος της ΤΚ Ροβίων, Έφη Αθανασοπούλου, η οποία διατηρούσε στενούς φιλικούς δεσμούς με την δασκάλα, κάνει λόγο στην εφ. «Πατρίς» για ένα προαναγγελθέν έγκλημα, το οποίο όλοι γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα συμβεί αλλά κανένας δεν το απέτρεψε.

«Το ήξεραν όλοι και κανένας δεν έκανε τίποτα επί της ουσίας. Την απειλούσε συνεχώς, πήγαινε και την έβριζε στο σχολείο όπου εργαζόταν, της έσκαγε τα λάστιχα στο αυτοκίνητο, παραμόνευε έξω από το σπίτι της για να της επιτεθεί και απειλούσε και τους γείτονες αν του έλεγαν κάτι. Της έλεγα συνέχεια “πρόσεχε, θα σε σκοτώσει”, γιατί κάθε φορά που συναντιόμασταν, μου εκμυστηρευόταν όσα τράβαγαε από τον αδελφό της», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η κα Αθανασοπούλου και πρόσθεσε ότι παρά τις μηνύσεις και τις καταγγελίες στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ο αδελφός της παρέμενε ελεύθερος και συνέχιζε να της κάνει τη ζωή μαρτύριο.

«Είχε έρθει στις Απόκριες και τα είπαμε τελευταία φορά. Της είπα ξανά να κάνει κάτι για να προστατευτεί, γιατί αυτός προκαλούσε συνέχεια επεισόδια. Μια φορά χρειάστηκε να την κρύψω στο σπίτι μου για να γλιτώσει τον ξυλοδαρμό. Ξέρω ότι είχε βάλει δικηγόρο κάποια στιγμή και ότι είχε σκεφτεί να προσλάβει και ιδιωτικούς αστυνόμους. Μου είχε πει επίσης ότι πήγε στην Αστυνομία και στον Εισαγγελέα. Για αυτό το λόγο είχε φύγει από την Καλλιθέα, που ήταν το πατρικό τους, και είχε μετακομίσει στο Παλαιό Φάληρο», είπε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς».

Υπόδειγμα δασκάλας

Η 53χρονη ήταν εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Ράλλειο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου ανάρτησε εικόνα πένθους στη σελίδα στο facebook, ενώ δεκάδες εκπαιδευτικοί και γονείς εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον άδικο χαμό της.

Η 53χρονη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και στα Ρόβια, καθώς πήγαινε πολύ συχνά στο χωριό σε γιορτές και αργίες. Διατηρούσε στενές σχέσεις με τους κατοίκους της κοινότητας, ενώ της άρεσε να παρακολουθεί τη Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια κάθε Αύγουστο.

Πηγή: patrisnews

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις