Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξύπνησαν οι αρκούδες στη Φλώρινα!

Ξύπνησαν οι αρκούδες στη Φλώρινα!
ΦΩΤΟ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μια απουσία ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του “Αρκτούρου” στο Νυμφαίο Φλώρινας, αφού η υπέργηρη Βέσνα δεν έδωσε το “παρών” και βρέθηκε νεκρή μέσα στη φωλιά της, όπου είχε αποσυρθεί για τον χειμώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, οι φροντιστές στον καθιερωμένο έλεγχο, εντόπισαν νεκρή την 23χρονη Βέσνα που ήταν υπέργηρη, καθώς οι αρκούδες στη φύση δύσκολα ξεπερνούν τα 20 χρόνια. Το μεγαλόσωμο ζώο γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου και μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο μαζί με τα αδέρφια του, Μίσα και Μπάρμπαρα, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου.

Πρώτες πάντως ξύπνησαν, όπως κάθε χρόνο, οι νεαρότερες αρκούδες που άρχισαν τα παιχνίδια, ενώ και ο Κυριάκος με τον Μανώλη γρήγορα εγκατέλειψαν τις φωλιές τους για να απολαύσουν τις ηλιόλουστες ημέρες. Οι γηραιότερες Σάσα και Αλεξάνδρα που αποσύρθηκαν πρώτες στις φωλιές τους ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, έχουν πλέον ξυπνήσει και περνούν αρκετές ώρες έξω. Οι περισσότερες αρκούδες επέλεξαν να κοιμηθούν στις τεχνητές φωλιές, εκτός από την Ειρήνη και την Μπάρμπαρα που επέλεξαν μία φυσική σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να επισκέπτονται το Καταφύγιο που λειτουργεί καθημερινές εκτός Τετάρτης και Σαββατοκύριακα 10.00-17.00. Ανοικτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες είναι και οι άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου του “Αρκτούρου”, το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.

Δυτική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις