Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ε65: Ο νέος αυτοκινητόδρομος στην πράξη – Οδήγηση στα πρώτα 14 χιλιόμετρα που παραδόθηκαν

Ε65: Ο νέος αυτοκινητόδρομος στην πράξη – Οδήγηση στα πρώτα 14 χιλιόμετρα που παραδόθηκαν

Σάρκα και οστά παίρνει σιγά σιγά ο αυτοκινητόδρομος Ε65, που προοπτικά θα ενώσει τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης με την Εγνατία Οδό…

Το τμήμα του Ε65 που δόθηκε στην κυκλοφορία ξεκινά από τον κόμβο του ΠΑΘΕ και εκτείνεται μέχρι τον κόμβο Καπερνησίου παρακάμπτοντας την πόλη της Λαμίας. Τα εγκαίνια του τμήματος του Ε65 έγιναν στο χώρο του εργοταξίου Λιανοκλαδίου, στο μελλοντικό Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Σταυρού. Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου.

Ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε ιδιαίτερα στην ιστορία του συγκεκριμένου έργου, ζήτησε δε την επέκταση των έργων τονίζοντας πως «με τα σημερινά εγκαίνια πιστοποιείται η αποφασιστικότητα, η βούληση και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης για να διαμορφωθούν και να προωθηθούν καλύτεροι όροι βιώσιμης ανάπτυξης ισόρροπα σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ιστορικό του αυτοκινητόδρομου Ε65 και το πώς εξελίχθηκε εν μέσω κρίσης, υπογράμμισε δε ότι το τελευταίο διάστημα επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες και στο νότιο τμήμα και προανήγγειλε ιδιαίτερα μεγάλη πρόοδο των εργασιών στο τμήμα από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα, που είναι το μοναδικό τμήμα που απομένει για να ενωθούν ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών – Θεσσαλονίκης με τα Τρίκαλα.

Σημείωσε επίσης πως «ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος θα ολοκληρωθεί με το βόρειο τμήμα για το οποίο εξασφαλίστηκε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προωθήθηκε η αναθεώρηση των συμβάσεων οι οποίες κυρώθηκαν και από τη Βουλή και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον προκάτοχό του, Χρήστο Σπίρτζη τονίζοντας ότι «στα μεγάλα έργα όλοι πρέπει να συνεισφέρουν» καθώς, όπως είπε, «άλλος συλλαμβάνει την ιδέα, άλλος προωθεί τις μελέτες και τις ολοκληρώνει, άλλος πιθανά δημοπρατεί, άλλος υπογράφει συμβάσεις και άλλος υπουργός επιταχύνει τις διαδικασίες και ολοκληρώνει το έργο». Δείτε στο βίντεο του fonografos.net την οδήγηση στον επίμαχο δρόμο…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις