Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έδεσσα: Συλλήψεις για όπλα, εκρηκτικά και πυρομαχικά μετά από έρευνες σε 4 σπίτια

Έδεσσα: Συλλήψεις για όπλα, εκρηκτικά και πυρομαχικά μετά από έρευνες σε 4 σπίτια

Δύο συλλήψεις στην Έδεσσα με τους αστυνομικούς να αξιοποιούν τις πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσεις για όπλα που κρύβονταν μέσα σε σπίτια…

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην Έδεσσα οι συλλήψεις δύο κατοίκων της πόλης, που έκρυβαν από όπλα, μέχρι εκρηκτικές ύλες. Οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση και κατάφεραν να τους αιφνιδιάσουν σε δύο διαφορετικούς χρόνους. Αρχικά πέρασαν χειροπέδες στον 56χρονο και λίγες ώρες αργότερα στον δεύτερο άντρα που είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών. Όλα τα ευρήματα έχουν σταλεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, για να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες στο παρελθόν.

Όλα έγιναν την Τετάρτη 22 Μαρτίου του 2023. Ο 56χρονος εντοπίστηκε στις 07:25 το πρωί, στη οδό Δωδεκανήσου στην Έδεσσα, πριν μπει στο αυτοκίνητο του. Από τον έλεγχο που έγινε, πάνω του εντοπίστηκαν ένα πιστόλι κρότου με φυσίγγιο στη θαλάμη, καθώς και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι με μήκος λάμας 7 εκατοστά. Ακολούθησαν έρευνες σε τρία σπίτια που χρησιμοποιούσε ο 56χρονος, στην Έδεσσα.

Εκεί είχε το οπλοστάσιό του, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 1 αεροβόλο όπλο, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αυτοσχέδιο τροποποιημένο πυροβόλο όπλο και πλήθος πολεμικού – στρατιωτικού υλικού και εκρηκτικών υλών.

Στις 11:40, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, πέρασαν χειροπέδες και στον δεύτερο κατηγορούμενο, έναν 63χρονο. Τον εντόπισαν στο χωριό Βρύτα στην Έδεσσα.

 

Στην κατοχή του βρέθηκαν 12 πυροκροτητές εκ των οποίων οι 10 οξειδωμένοι, ένα πλαστικό φιαλίδιο με φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου το οποίο είχε πυροκροτητή και πυρίτιδα, καθώς και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι με μήκος λάμας 7 εκατοστά.

Η έρευνα συνεχίστηκε στο σπίτι του, σε αποθηκευτικούς χώρους που είχε δημιουργήσει μέσα και είχε κρύψει πλήθος πολεμικού υλικού, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν και στην κατάσχεση του αυτοκινήτου του έτσι ώστε να εξεταστεί εργαστηριακά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις