Η τριήμερη εκδήλωση έγινε με στόχο την προβολή του αιτήματος διάσωσης της καλλιέργειας και παραγωγής κίτρου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου με την λειτουργία των εκθεσιακών κέντρων όπου ντόπιοι εικαστικοί καλλιτέχνες και παραγωγοί τοπικών προϊόντων παρουσίασαν τα έργα τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Συμμετείχαν με έργα όπως οι χειροποίητες κέρινες δημιουργίες, σαπούνια ελαιολάδου, έργα Βυζαντινής Αγιογραφίας, κεραμικά κοσμήματα κ.α.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η τρίτη και τελευταία ημέρα της γιορτής ξεκίνησε με ένα συναρπαστικό δρώμενο παρασκευής επί τόπου μιας τούρτας κίτρου από τους ΣΕΦ του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής.
Υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Ινστιτούτου κ. Μιχάλη Παναγιωτάκη στήθηκε μια γιγαντιαία τριώροφη τούρτα κίτρου πάνω σε μια ξύλινη κατασκευή συνολικού εμβαδού 30,34 τετραγωνικών μέτρων. Ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε ότι το συνολικό της βάρος ήταν 520 κιλά και ήταν η μεγαλύτερη τούρτα που έχει παρασκευαστεί μέχρι σήμερα στην Κρήτη αφού κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε γίνει σε εκδήλωση στο Νομό Ηρακλείου και ήταν 210 κιλά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: FlashNews
