Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Έγκλημα στη Μεσαρά: Οργή έξω από τα δικαστήρια – «Φονιά, να σαπίσεις»

Έγκλημα στη Μεσαρά: Οργή έξω από τα δικαστήρια – «Φονιά, να σαπίσεις»
Φωτογραφία cretalive.gr

Για να μην επαναληφθούν οι εικόνες της Τετάρτης όταν συγγενείς του θύματος της δολοφονίας στη Μεσαρά προσπάθησαν να επιτεθούν στον δράστη, σήμερα (26.08.2021) οι αρχές είχαν δώσει… άλλη ώρα και ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε νωρίτερα και από την πίσω πόρτα όταν δεν ήταν κανείς έξω από τα δικαστήρια.

Η ένταση βέβαια δεν έλειψε ούτε αυτή τη φορά. Όταν η γυναίκα και η μητέρα του θύματος βρέθηκαν ξανά έξω από το δικαστικό μέγαρο και οι φωνές τους κατά του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας του κτηνοτρόπου στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς «έσκιζαν» την ησυχία.

«Φονιάδες» και «σκύλε» ούρλιαζε, σύμφωνα με το cretapost η μητέρα του 39χρονου κτηνοτρόφου, τον οποίο ο 27χρονος Ρουμάνος εργάτης πυροβόλησε και σκότωσε ενώ καθόταν στην αυλή του σπιτιού του πριν από μερικά βράδια.

«Φονιά, να σαπίσεις», φώναζε η γυναίκα του θύματος, που δεν μπορούσε να κρύψει την οργή της γιατί την είχαν ενημερώσει για άλλη ώρα άφιξης του κατηγορούμενου στα δικαστήρια του Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 27χρονος Ρουμάνος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του κτηνοτρόφου. Του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση, με αφορμή τα όσα είπε στους αστυνομικούς του βράδυ του εγκλήματος.

Στην προανακριτική του απολογία στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ο 27χρονος εργάτης φέρεται να αποκάλυψε σοκαριστικές λεπτομέρειες. Ισχυρίστηκε ότι το θύμα τον εξανάγκαζε με βία και ξύλο να συνευρίσκεται ερωτικά με επιχειρηματία ώστε να τον εκβιάζει και να τον  «γδέρνει»  οικονομικά.

“Εκτέλεση εν ψυχρώ”

Τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος προανακριτικά, απορρίπτει η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θεονύμφη Μπέρκη. Σε δηλώσεις της έξω από τα δικαστήρια, μίλησε για εν ψυχρώ δολοφονία. 

Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, σύμφωνα με το cretapost, έκανε λόγο για προμελετημένο φόνο σχολιάζοντας πως την εντυπωσίασε «η βία και η σκληρότητα που είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης. Αυτό που συνέβη υπερβαίνει και κατά πολύ τους τύπους των αδικημάτων των τελευταίων ετών».

Σημείωσε επίσης ότι όλα αυτά που ισχυρίζεται ο δράστης για κακομεταχείριση του ίδιου από το θύμα είναι μυθοπλασίες. 

«Αυτό που πρέπει να ακουστεί ηχηρά και διαψεύδοντας τις φημολογίες περί κακομεταχείρισης του εργάτη βοσκού από το θύμα, να πω ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας του, μυθεύματα, μυθοπλασίες. Ουδέποτε είχαν γίνει. Δεν είχε κανένα λόγο να κάνει το έγκλημα αυτό. Χάθηκε άδικα ο άνθρωπος αυτός. Και πραγματικά θα πρέπει να ακουστεί η αλήθεια και να αποδοθεί η δικαιοσύνη», σημείωσε. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις