Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Έγκλημα στην Καβάλα: Υπήρχαν περιοριστικοί όροι να μη μένει με την γιαγιά ο δράστης

Έγκλημα στην Καβάλα: Υπήρχαν περιοριστικοί όροι να μη μένει με την γιαγιά ο δράστης
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

«Βρήκα τη μάνα μου κοκαλωμένη στον καναπέ», είπε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ο πατέρας του 23χρονου που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γιαγιά του στο Χρυσοχώρι της Καβάλας.  

Τα όσα περιέγραψε ο γιος της 83χρονης που βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου της, του εγγονού έδωσαν τους αστυνομικούς όλες τις απαντήσεις που ήθελαν προκειμένου να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ γύρω από τη στυγερή δολοφονία τα ξημερώματα της Δευτέρας.  

Ο 23χρονος σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο φάκελο της δικογραφίας με εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε στις 17/12/2021 του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι επειδή και στο παρελθόν είχε βιαιοπραγήσει κατά της γιαγιάς του. Σύμφωνα με αυτούς, είχε διαταχθεί η απομάκρυνση του και η μετοίκηση του από το σπίτι της γιαγιάς του, αλλά και την απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας με αυτή.  

Παρόλα αυτά ο δράστης όχι μόνο δεν τήρησε τους περιοριστικούς όρους, αλλά συνέχισε να δέρνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη γιαγιά του προκειμένου να του δώσει χρήματα.

Τρεις περίπου μήνες μετά από την έκδοση των περιοριστικών «ο γιος μου ο Κώστας είχε πάει σε ένα ίδρυμα στη Δράμα και γενικά τα τελευταία χρόνια έχει αρκετά ψυχολογικά προβλήματα και έχει πάει και στο νοσοκομείο για αυτά» ανέφερε στην κατάθεση του ο πατέρας του 23χρονου που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γιαγιά.

Και συνεχίζοντας συμπλήρωσε: «Συνέχεια χτυπούσε τη μάνα μου με μπουνιές, κλωτσιές, τηγάνια γιατί δεν του έδινε λεφτά. Η γιαγιά είχε φάει πολύ ξύλο. Κι είχε πάει και στην αστυνομία για αυτό. Είχε βγει ένα χαρτί που δεν τον άφηνε να μένει στο σπίτι, αλλά αυτός δεν είχε που να πάει και έμενε μαζί μας. Κάποιες φορές είχα φάει κι εγώ ξύλο». 

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, o πατέρας του δράστη αναφέρθηκε στις στιγμές που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία της  83χρονης και είπε στους αστυνομικού που τον εξέτασαν: Ήμασταν μαζί στο σπίτι και ο καθένας κοιμόταν στο δωμάτιο του. Η γιαγιά στο σαλόνι, εγώ στο δωμάτιο δίπλα στην κουζίνα και ο Κώστας στο δικό του δωμάτιο. Σήμερα τα ξημερώματα με ξύπνησε με φωνές ο Κώστας, μου πέταξε κι ένα ποτήρι νερό και μου λέει « πέθανε η γιαγιά». Σηκώθηκα πήγα στο σαλόνι και είδα τη γιαγιά κοκκαλωμένη στον καναπέ ξαπλωμένη. Κατάλαβα ότι πέθανε και είπα στον Κώστα να πάρει τηλέφωνο για ασθενοφόρο». 

Ο 62χρονος πατέρας που κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι πίσω από το θάνατο της 83χρονης γυναίκας, κρύβονταν ο γιος ήταν αυτός που τον υπέδειξε στους αστυνομικούς ως τον δράστη του στυγερού εγκλήματος. «Βγήκα έξω από το σπίτι και ήμουν σε πανικό και κατάλαβα ότι την είχε χτυπήσει ο Κώστας και για αυτό πέθανε η γιαγιά. Ήταν όλο της το κεφάλι χτυπημένο. Μετά ήρθε το ασθενοφόρο και η αστυνομία και τους έκανα νοήματα ότι αυτός την έδειρε και πέθανε. Ο Κώστας συνέχεια τη χτυπούσε και έπαιρνε τα λεφτά να τα φάει με τους φίλους του. Η γιαγιά πέθανε επειδή τη χτύπησε ο Κώστας», φέρεται να κατέθεσε ο πατέρας του δράστη.

Θανάσης Γερασιμίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις