Πέμπτη, 16 Μαΐ
20oC Αθήνα

Εικόνες εξαθλίωσης στην Ειδομένη – Πεινασμένοι και αποκλεισμένοι πρόσφυγες δίνουν “μάχη” για λίγο φαγητό – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες εξαθλίωσης στην Ειδομένη – Πεινασμένοι και αποκλεισμένοι πρόσφυγες δίνουν “μάχη” για λίγο φαγητό – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικές εικόνες στα σύνορα με την πΓΔΜ. Χιλιάδες άνθρωποι αποκλεισμένοι περιμένουν να περάσουν στη γειτονική χώρα. Τα νεύρα τεντωμένα, οι συνθήκες άθλιες.

Ένα προσφυγόπουλο αρπάζει μια μπανάνα από μια γυναίκα. Η γυναίκα το χτυπά. Ο πατέρας του παιδιού επεμβαίνει και της ζητά τον λόγο. Ακολουθεί “σύρραξη”. Επικρατεί πανικός. Στον καβγά μπλέκονται κι άλλοι.

Το παιδί παρακολουθεί ανήμπορο να βοηθήσει τη μητέρα του, τη μάχη που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του.

Παρά τις εκκλήσεις των εθελοντών και των αλληλέγγυων να μην μοιράζουν οι πολίτες μόνοι τους τα τρόφιμα καθώς αυτό δημιουργεί εντάσεις, κάποιοι επιμένουν να αγνοούν τις υποδείξεις.

Στο βίντεο του Alpha φαίνεται ένας άνδρας να έχει ανοίξει το πορτ μπαγκάζ και να μοιράζει μόνος του τα τρόφιμα. Η κούραση και η πείνα δεν είναι καλός σύμμαχος. Χιλιάδες άνθρωποι με σπασμένα νεύρα κάτω από άθλιες συνθήκες δίνουν μάχη για ένα σάντουιτς.

Ο λάθος τρόπος διανομής επιφέρει ένταση. Ο πολίτης βρίζει και σπρώχνει τους πεινασμένους πρόσφυγες που προσπαθούν να πάρουν τρόφιμα για τους ίδιους και τα παιδιά τους… Τα παίρνει πίσω. Στη συνέχεια πετάει κάτω τα τρόφιμα σαν να ταΐζει σκυλιά… Ακολουθεί νέα μάχη από τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες….

Η κατάσταση ξεφεύγει.

Μετά από λίγο τα πνεύματα ηρεμούν. Οι πρόσφυγες ζητούν συγγνώμη. Η πείνα και το κρύο μας έχει μετατρέψει σε άγρια θηρία, λένε.

“Όλοι είμαστε πολύ νευρικοί, ζούμε μια αφύσικη ζωή εδώ, και η συμπεριφορά μας είναι αφύσικη”.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του Alpha για τις τραγικές συνθήκες στην Ειδομένη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε