Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για αμφισβητούμενο εμβολιασμό πολιτικού στο ΑΧΕΠΑ

Εισαγγελική έρευνα για αμφισβητούμενο εμβολιασμό πολιτικού στο ΑΧΕΠΑ

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα και καταγγελίες πως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ένας πολιτικός ενώ είχε ραντεβού ίσως να μην εμβολιάστηκε αλλά πήρε κανονικά πιστοποιητικό!

Την εντολή για έρευνα σχετικά με τον αμφισβητούμενο εμβολιασμό πολιτικού προσώπου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το grtimes.gr ζητά να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβασης καθήκοντος.

Την καταγγελία για τον εμβολιασμό πολιτικού στο ΑΧΕΠΑ έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Μπάμπης Κοροξενός.

Όπως είπε, πολιτικό πρόσωπο της περιοχής πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο του ΑΧΕΠΑ σε προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά την ώρα του εμβολιασμού, ο διοικητής του Νοσοκομείου αφαίρεσε τη σύριγγα από τη νοσηλεύτρια που επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον Μπάμπη Κοροξενό, «στις 22 Μαΐου στις 2.15 το μεσημέρι, πολιτικό πρόσωπο ήρθε να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο. Πέρασε όλη την διαδικασία καταγραφής αλλά την ώρα που πήγε να τον εμβολιάσει η νοσοκόμα, ο διοικητής πήρε την σύριγγα και είπε πως θα τον εμβολιάσει ο ίδιος στο γραφείο του. Δεν ξέρουμε τι έγινε και αν το έκανε, αλλά μετά πήρε κανονικά πιστοποιητικό. Αν είναι έτσι να πάρουμε πιστοποιητικά και όλοι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιαζόμαστε».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τη αντίδραση του καταγγελλόμενου διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων να προχωρήσει σε συγκεκριμένη καταγγελία, με στοιχεία και ονόματα, στις αρμόδιες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις