Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκκενώνονται χωριά στην Αρκαδία – Απανωτά μηνύματα του 112

Εκκενώνονται χωριά στην Αρκαδία – Απανωτά μηνύματα του 112
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Με δύο μηνύματα του 112, στις 16.30 το απόγευμα, οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν περιοχές της Αρκαδίας, λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Πρόκειται για τις περιοχές Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αεροράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίτσι ή Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης, Αρχαία Ηραία, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι και Φαναράκι.

Σύμφωνα με το μήνυμα, οι πολίτες θα πρέπει να εκκενώσουν τώρα τις περιοχές, προς Τρόπαια, Τρίπολη.

 

«Πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία»

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στην Γορτυνία, η οποία έχει επεκταθεί και έχει δημιουργήσει μέτωπα», είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις», τονίζοντας ότι «δυστυχώς φυσάει στην περιοχή». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχουν γίνει προληπτικές εκκενώσεις οικισμών».

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας τα Κέντρα Υγείας Τροπαίων και Δημητσάνας, το Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

      

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις