Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκκλησίες: Ανύπαρκτοι έλεγχοι για τον κορονοϊό – Δείτε πώς μπαίνουν μέσα οι πιστοί

Εκκλησίες: Ανύπαρκτοι έλεγχοι για τον κορονοϊό – Δείτε πώς μπαίνουν μέσα οι πιστοί

Τα μέτρα στις εκκλησίες φαίνεται πως έμειναν στα χαρτιά στη Θεσσαλονίκη. Οι πιστοί μπαίνουν μέσα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο. Οι αντιδράσεις ορισμένων στο newsit.gr…

Από αυτή την εβδομάδα – όπως είπε και στο τελευταίο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός – οι πιστοί θα μπορούν να εισέρχονται στις εκκλησίες μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή με αρνητικό τεστ (μοριακό ή rapid). Προβλέπεται επίσης πρόστιμο 300 ευρώ για τους πιστούς και 1.500 ευρώ για τον υπεύθυνο ή τον ιερέα της εκκλησίας αν διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων, ενώ πιστοποιητικά και τεστ θα πρέπει να ελέγχονται από τους εκπροσώπους των ναών.  

Όλα αυτά όμως, όπως δείχνει η αυτοψία του newsit.gr, στην εκκλησία της Οσίας Ξένης στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, έμειναν στα χαρτιά. Έλεγχος δεν γίνεται πουθενά και οι πιστοί μπαίνουν για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν όπως όλες τις προηγούμενες μέρες.

«Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος. Πρέπει να τελειώνουμε από την πανδημία με κάθε τρόπο και να είμαστε νομοταγείς» λένε πιστοί που θέλουν να δουν τα μέτρα στην πράξη. «Καλά έκαναν και έβαλαν τα μέτρα και θα πρέπει να γίνονται σωστά. Είναι κουραστικό αλλά αυτό είναι το σωστό.»

Υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία που τονίζει: «Εγώ δεν ξέρω από μέτρα. Μόνο την πίστη μου ξέρω και τίποτε άλλο»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις