Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκκλησίες: “Καμία συζήτηση για τη Θεία Κοινωνία”! Περιφρούρηση και από εθελοντές (Βίντεο)

Εκκλησίες: “Καμία συζήτηση για τη Θεία Κοινωνία”! Περιφρούρηση και από εθελοντές (Βίντεο)

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου μίλησε για το άνοιγμα των εκκλησιών, τη Θεία Κοινωνία και τις αλλαγές που φέρνει ο κορονοϊός.

Δεδομένων των οδηγιών που έχουν δοθεί για τη λειτουργία των εκκλησιών, ο πατέρας Γεώργιος υποστήριξε πως περιμένουν να δουν τις επίσημες εντολές. Στο αίτημά τους να ανοίξουν οι ναοί, η επιστήμη είναι αυτή που θα τους συμβουλέψει, όπως και τους υπόλοιπους φορείς, με ποιον τρόπο θα γίνει η ασφαλής επιστροφή των πιστών στις εκκλησίες.

Ερωτηθείς για το πώς θα προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες, ο πατήρ Γεώργιος υποστήριξε πως «η εκκλησία έχει αποδείξει την υπευθυνότητα και ικανότητα τήρησης των μέτρων, άρα η πολιτεία οφείλει να μας εμπιστευτεί, εξάλλου οι ευπαθείς ομάδες προστατεύονται από μόνες τους».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα περιφρονούνται οι ναοί προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ο πατήρ Γεώργιος επεσήμανε πως πέρα από τον οργανισμό εθελοντών που λειτουργεί εκούσια προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, μέσα στους ναούς εκτός από τον εφημέριο υπάρχουν και άλλα τέσσερα λαϊκά μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου υπεύθυνα για τη διαχείριση, την ευπρέπεια και την τάξη του ναού.

Έτσι και αλλιώς αυτό που ζητάνε από την πολιτεία είναι η συμμετοχή με αναλογικότητα. Πάντως, όσον αφορά την Θεία Κοινωνία, ο πατήρ Γεώργιος ήταν κατηγορηματικός, υποστηρίζοντας πως «δεν τίθεται θέμα συζήτησης» και πως «η επιστήμη δεν εισέρχεται σε αυτό το θέμα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις