Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Κεραυνοί του μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Κυριάκο Βελόπουλο – “Χριστέμπορος και εκμεταλλευτής” – video

Εκλογές 2019: Κεραυνοί του μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Κυριάκο Βελόπουλο – “Χριστέμπορος και εκμεταλλευτής” – video

Νέα επίθεση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου στον Κυριάκο Βελόπουλο. Η απάντηση του προέδρου της “Ελληνικής Λύσης”…

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, για τον Κυριάκο Βελόπουλο και την “Ελληνική Λύση” που διεκδικεί την είσοδό της, στη βουλή. Αιτία οι… επιστολές του Ιησού τις οποίες διαφήμισε ο κύριος Βελόπουλος παλιότερα, σε τηλεοπτική εκπομπή.

“Δεν υπάρχουν τέτοιες επιστολές, ο Χριστός δεν έγραψε καμία επιστολή” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολιτης Μεσσηνίας.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είπε: “Αυτά όλα τα οποία κυκλοφορούν είναι γεννήματα του Μεσαίωνος. Όλα αυτά τα οποία αναφέρονται κατά καιρούς είναι ανιστόρητα, ανυπόστατα, δεν έχουν καμία αξία θεολογική, ούτε πνευματική για κανέναν άνθρωπο”.

“Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα και παραπληροφορούν προς ίδιον όφελος και σκοπό” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας. Επίσης ο κ. Χρυσόστομος προέτρεψε τους πιστούς να μην αποδέχονται τέτοιου είδους αντιλήψεις.

“Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την θρησκευτικότητα των πιστών, την μετατρέπουν σε θρησκοληψία και προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν. Η Εκκλησία δεν μπορεί κάθε φορά στον κάθε «Χριστέμπορο» να βγαίνει και να απαντά. Έχει μια παράδοση, έχει μια Θεολογία, έχει μια ιστορία. Κατ’ επανάληψη έχει τοποθετηθεί για αυτή την λεγόμενη επιστολή του Χριστού, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα ψεύτικο κείμενο” πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

“Η απογοήτευση είναι ότι έβαλαν ακόμα και το πρόσωπο του Χριστού σε μία διαδικασία προεκλογική, μετατρέποντας όλη αυτή την διαδικασία σε μια «Χριστεμπορία» υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Η απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου

«Είναι περίεργο ότι οι συγκεκριμένοι ιεράρχες θυμήθηκαν ένα βιβλίο που παρουσίασα εγώ πριν έξι χρόνια, δεν το έγραψα εγώ. Το θυμήθηκαν σήμερα και αναφέρεται σε χειρόγραφα που υπάρχουν σύμφωνα και με τον Ηγούμενο Πέτρο της Μονής Διονυσίου. Το θυμήθηκαν, λοιπόν, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές. Δεν ήταν δικό μου το βιβλίο. Παρουσίασα άλλα 1500», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος στον ΑΝΤ1 σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από ιεράρχες.

«Μετά λοιπόν και τις επισκέψεις πολλών υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, ο ίδιος ο Μεσσηνίας τους υποδέχθηκε και ο κ. Γαβριήλ ο Σεβασμιώτατος, ξαφνικά θυμήθηκαν αυτήν την ιστορία. Να τους πω, λοιπόν, το εξής:

Αν έκαναν το ίδιο και για το σύμφωνο συμβίωσης που ο κύριος Μητσοτάκης ψήφισε και είναι αντιεκκλησιαστικό και αντιορθόδοξο, αν έκαναν το ίδιο για τον διαχωρισμό του Κράτους – Εκκλησίας, δηλαδή έβγαζαν ανακοινώσεις, θα ήμουν πολύ επιεικής μαζί τους. Εγώ είμαι υπέρ της πολιτικολογίας των ποιμένων. Είμαι εναντίον, όμως, της κομματικής τοποθέτησης. Αυτό που κάνουν είναι ωμή εκλογική παρέμβαση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης».

«Εγώ ξέρω ότι τους είδα να είναι με τον κ. Μητσοτάκη συνεχώς, με τον κ. Σαμαρά και με πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Μητροπολίτες πρέπει να έχουν σχέση με πολιτικούς. Τώρα το θυμηθήκαμε λίγο πριν τις εκλογές; Ξαφνικά; Είναι και άδικο. Αυτή η κριτική δείχνει ότι μας φοβούνται», συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι ο πόλεμος εναντίον του εκκινεί από την Πειραιώς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις