Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Ηράκλειο: Αντί για την κάλπη έριξε το ψηφοδέλτιο στα σκουπίδια

Εκλογές 2023 – Ηράκλειο: Αντί για την κάλπη έριξε το ψηφοδέλτιο στα σκουπίδια

Το ψηφοδέλτιο κατέληξε στα σκουπίδια που υπήρχαν και η δικαστική αντιπρόσωπος στο Ηράκλειο προσπαθούσε επί μισή ώρα να το βρει…

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα στο Ηράκλειο κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Ένα εκλογικό τμήμα έγινε άνω κάτω όταν ψηφοφόρος αντί να ρίξει τον φάκελο με την ψήφο του στην κάλπη, τον έριξε στα σκουπίδια.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες του cretapost.gr, επί μισή ώρα έψαχνε στα σκουπίδια η δικαστική αντιπρόσωπος για να τον βρει και να τον δώσει στα χέρια του ψηφοφόρου που περίμενε.

Κατά τα άλλα στα 575 συνολικά εκλογικά τμήματα και στα 13 τμήματα ετεροδημοτών, στα οποία αθροιστικά οι εκλογείς ανέρχονται στις 259.875 άτομα, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.

Η διαδικασία προχωράει κανονικά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, ο οποίος ανέφερε ότι ενώ στις εκλογές στις 21 Μαΐου συμμετείχαν 31 κόμματα, «σε αυτές τις εκλογές για την Περιφερειακή Ενότητα δήλωσαν συμμετοχή 27 κόμματα, ένα αποχώρησε και δυο δεν προσκόμισαν τελικά ψηφοδέλτια, οπότε οι εκλογείς λαμβάνουν ψηφοδέλτια 24 κομμάτων».

Όλα ομαλά κυλούν, σε ότι αφορά την εκλογική διαδικασία και στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου. Στα 175 εκλογικά τμήματα και τα τέσσερα τμήματα ετεροδημοτών, όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης όλα βαίνουν χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα, ενώ παρατηρείται μία αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων, κατά τις πρώτες ώρες της εκλογικής διαδικασίας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις