Τετάρτη, 21 Φεβ.
14oC Αθήνα

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Βούλευμα για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 31χρονου αγνοούμενου – Άρση τραπεζικών απορρήτων

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Βούλευμα για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 31χρονου αγνοούμενου – Άρση τραπεζικών απορρήτων

Εξελίξεις στην υπόθεση – θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Σε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, γίνεται λόγος για δολοφονία…

Οι ελπίδες εκμηδενίζονται. Η εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι παραμένει άλυτος γρίφος και οι Αρχές καλούνται να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω. Με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο νεαρός Μπάμπης δολοφονήθηκε, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες. Η οικογένεια του 31χρονου ζητάει απαντήσεις και μέλη της δηλώνουν βέβαια πως το παιδί τους δολοφονήθηκε οργανωμένα, με συμμετοχή άνω του ενός ατόμου.

Οι δικαστές ενέκριναν το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 50χρονου κρεοπώλη αλλά και του 31χρονου Μπάμπη, και αυτό επειδή ο κρεοπώλης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε ζητώντας να του επιστρέψει τα 17.000 ευρώ που του είχε δανείσει.

Στο βούλευμα επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα ο 31χρονος δεν έχει εντοπιστεί, ούτε έχει δώσει σημάδια ζωής, εκφράζεται δε βάσιμα η βεβαιότητα της τέλεσης εγκληματικής πράξης σε βάρος του.

Βάσει των καταθέσεων των οικείων του, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, συναντήθηκε και επιπροσθέτως φέρεται ότι είχε οικονομικές συναλλαγές, κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των ανωτέρω δύο ατόμων ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές τους συναλλαγές από 1/1/2018 έως τις 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συνδιαλλαγές που είχαν».

«Φοβάμαι μην έχουμε νέα υπόθεση Άλεξ»

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μίλησε στο Mega για την εξέλιξη της έρευνας. «Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή γεωλογικά. Το αντλιοστάσιο ερευνήθηκε από μεγάλη ομάδα. Μια σορός, στατιστικά, όσο και αν ερευνηθεί το σημείο, μπορεί να βρεθεί και τυχαία, έχοντας μελετήσει και την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο άνθρωπος που είναι στο «κάδρο» τα γνώριζε πολύ καλά γιατί είναι άνθρωπος της περιοχής.

Συνεχίζονται οι έρευνες. Έχει ενεργοποιηθεί ο κυνηγετικός σύλλογος Αγρινίου και η ομοσπονδιακή θηροφυλακή και θα πάρουν μέρος στις έρευνες», είπε αρχικά. «Για να μην έχουμε μια νέα υπόθεση Άλεξ στη Βέροια, μπορεί να μη βρεθεί ποτέ η σορός.

Υπάρχει μια ατμόσφαιρα που μας λέει ότι μπορεί να υπάρχει 2ο αυτοκίνητο και άτομο. Αν υπάρχει 2ο αυτοκίνητο ο Μπάμπης μπορεί να βρίσκεται εκτός της περιοχής ερευνών – εκεί σταματά και το σήμα του τηλέφωνου του Μπάμπη», συμπλήρωσε ο κ. Τσούκαλης.

«Γίνεται μια ερευνά για να δούμε στο συγκεκριμένο σημείο, συγκεκριμένη ώρα που ήταν εκεί ο κρεοπώλης, τι τηλεφωνά υπάρχουν στις κεραίες και τι σχέση έχουν με τον κρεοπώλη», συνέχισε κλείνοντας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις