Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε στην Κω κύκλωμα που έφερνε παράνομα από την Τουρκία πρόσφυγες και μετανάστες

Εξαρθρώθηκε στην Κω κύκλωμα που έφερνε παράνομα από την Τουρκία πρόσφυγες και μετανάστες
ΦΩΤΟ Αρχείου

Μία 67χρονη Ελληνίδα και τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Κω. Φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα λαθροδιακινητών παράνομων μεταναστών μέσω Τουρκίας.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού, συνελήφθη μία 67χρονη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Κω. Μαζί της συνελήφθησαν και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28, 30 και 36 ετών, αντίστοιχα. Οι τέσσερις φέρονται να έφερναν παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Κω, διευκολύνοντάς τους, παράλληλα, να μετακινηθούν προς την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στο ξενοδοχείο της 67χρονης διέμεναν εννέα μετανάστες και πρόσφυγες, που δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ συνελήφθη και ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται ότι επρόκειτο να προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα τους εννέα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες του Λιμενικού, ο ρόλος του 30χρονου αλλοδαπού στο κύκλωμα ήταν να προμηθεύει με πλαστά έγγραφα τους παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Κω, ώστε στη συνέχεια να προωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Επιπλέον, συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 36 ετών, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 27χρονος αλλοδαπός.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο 28χρονος, που προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη, θα παρείχε πληροφορίες αναφορικά με τις κινήσεις των πλωτών μέσων του ΛΣ και θα συνόδευε τους παράνομους μετανάστες στο λιμάνι, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο αναχώρησης από το νησί της Κω.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις