Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ελαιόλαδο: Επικήρυξη 1.000 ευρώ στη Μεσσηνία για εκείνους που έκλεψαν 36 τσουβάλια με ελιές

Ελαιόλαδο: Επικήρυξη 1.000 ευρώ στη Μεσσηνία για εκείνους που έκλεψαν 36 τσουβάλια με ελιές

Η κλοπή στους Γαργαλιάνους στη Μεσσηνία, έγινε θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία. Το θύμα εξηγεί ότι τα τσουβάλια περιείχαν ελιές που θα έδιναν 400 κιλά ελαιόλαδο. Η επικήρυξη για τους δράστες είναι γεγονός…

Ο αγρότης καταγγέλλει την κλοπή στη Μεσσηνία και ευελπιστεί πως η επικήρυξη των 1.000 ευρώ θα βοηθήσει, ώστε να αποκαλυφθούν οι δράστες. Εκείνοι που όπως πιστεύει τον παρακολουθούσαν στους Γαργαλιάνους και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, τη μέρα που εκείνος ανηφόρισε για δουλειές στην Αθήνα. Όπως λέει ο παραγωγός, θα έβγαζε 400 κιλά βιολογικό ελαιόλαδο, που ειδικά αυτή την περίοδο πωλείται ακριβότερα από ποτέ. Αυτό όμως δεν θα συμβεί καθώς τον πρόλαβαν, οι άγνωστοι για την ώρα δράστες.

Οι κλοπές τόσο ελαιόκαρπου όσο και ελαιόλαδου ανά την Ελλάδα, αποτελεί φαινόμενο διαρκώς αυξανόμενο, καθώς η τιμή του λαδιού έχει «εκτοξευτεί». Στους Γαργαλιάνους, στο Νομό Μεσσηνίας, αγρότης καταγγέλλει, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι του έκλεψαν 36 μεγάλα τσουβάλια μέσα από το χωράφι του, τα οποία αντιστοιχούν περίπου σε 400 κιλά λάδι.

Για να καταφέρει να πάρει πίσω τη σοδειά, επικήρυξε με 1.000 ευρώ αυτούς που τον έκλεψαν. «Την περασμένη Τρίτη προς Τετάρτη, ήταν το μοναδικό βράδυ που φύγαμε και πήγαμε στην Αθήνα για κάποια δουλίτσα που είχαμε το πρωί. Και όταν επιστρέψαμε δεν βρήκαμε τα τσουβάλια με τις ελιές στο χωράφι», εξηγεί ο κ. Κατσούλας, ενώ τόνισε ότι «το χωράφι είναι πάνω στον δρόμο περιφραγμένο. Φαίνεται σχεδόν αδύνατον κάποιος να μπορέσει να κόψει το συρματόπλεγμα. Κι όμως έγινε».

«36 πολύ μεγάλα τσουβάλια μου έκλεψαν. Σε ελαιόλαδο, είναι περίπου γύρω στα 400 κιλά» διευκρίνισε ο κ. Κατσούλας και συμπλήρωσε ότι «το θέμα είναι ότι εμείς το κάνουμε βιολογικό λάδι, έχουμε βιολογική καλλιέργεια, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και δεν βρίσκεις και να το αγοράσεις εύκολα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις