Πέμπτη, 30 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ελασσόνα: Παράθυρο σε Ειδικό Σχολείο έπεσε δίπλα σε εκπαιδευτικό

Ελασσόνα: Παράθυρο σε Ειδικό Σχολείο έπεσε δίπλα σε εκπαιδευτικό

Από τύχη δεν σημειώθηκε τραυματισμός στο ειδικό σχολείο στην Ελασσόνα, με τις εικόνες να προκαλούν έντονο προβληματισμό, για μια αδιαφορία διαχρονική, όπως φαίνεται…

Προϊστάμενος του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης, στην Ελασσόνα είδε το παράθυρο με την κάσα και τα τζάμια του, να πέφτει πάνω του, όταν πήγε να το κλείσει.

Από τύχη δεν τραυματίστηκε ο εκπαιδευτικός, ενώ και τα παιδιά είχαν μόλις φύγει από τη  σχολική αίθουσα. Όλα έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου, με τις παρακάτω εικόνες του ekdosi.gr, να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Όπως φαίνεται οι μεντεσέδες που συγκρατούσαν την κάσα είχαν σκουριάσει με συνέπεια να πέσει όλη η κατασκευή. Σε αναφορά του σχολείου προς την αρμόδια δημοτική αρχή το 2021, είχαν επισημανθεί μια σειρά από κίνδυνοι λόγω τις μηδαμινής συντήρησης στις εγκαταστάσεις.

  • «Τα παράθυρα είναι παλιά και σιδερένια με τα απλά τζάμια που είναι επικίνδυνα για κάθε σχολικό περιβάλλον πόσο μάλιστα για ένα ειδικό πλαίσιο.
  • Τα κουφώματα δεν εφάπτονται ώστε να παρέχουν μόνωση με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές απώλειες θέρμανσης και  διαφορές θερμοκρασίας σε διαφορετικούς χώρους.
  • Το πάτωμα με επικάλυψη μωσαϊκού στο χώρο του διαδρόμου, που χρησιμοποιείται ως κοινός χώρος διαλείμματος και εκδηλώσεων, έχει υποστεί καθίζηση και ρωγμές.
  • Τα ξύλινα πατώματα και στους χώρους των αιθουσών καλύπτονται με μοκέτες που συνάμα έχουν φθαρεί γεγονός σημαντικής επιβάρυνσης με μικρόβια.
  • Οι χώροι με τις επεμβάσεις που έχουν γίνει είναι περιορισμένοι και μικροί, κάποιοι ακατάλληλοι για τη χρήση τους, όπως αυτός του γυμναστηρίου.
  • Απαραίτητος κρίνεται και ο έλεγχος του καυστήρα και εκσυγχρονισμός στο σύστημα θέρμανσης.
  • Αποκατάσταση των φθορών στο εξωτερικό επίχρισμα και στα χρώματα.
  • Επιτακτική κρίνεται διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και της παιδικής χαράς.  Ο πέτρινος αυλόγυρος θέλει υποστήριξη και Η περίφραξη δεν είναι επαρκής» έλεγαν από το 2021 οι υπεύθυνοι του σχολείου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις