Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελάχιστες οι ροές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μετά το “σινιάλο” Ερντογάν

Ελάχιστες οι ροές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μετά το “σινιάλο” Ερντογάν
intime (αρχείο)

Μόνο τρία περιστατικά εισόδου προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 9 Μαρτίου σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, υπήρξαν συνολικά 72 αποβιβάσεις με λέμβους μεταναστών και προσφύγων σε τρία περιστατικά, τα οποία σημειώθηκαν σε Κω και Χίο.

Συγκεκριμένα, στην Κω αποβιβάστηκαν με λέμβο 17 άτομα σε ένα περιστατικό και στη Χίο 55 άτομα σε δύο περιστατικά.

Ερντογάν: “Παγώνουν” οι ροές

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ανακοινώθηκε πως η τουρκική ακτοφυλακή δεν θα επιτρέπει πλέον σε πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Σημειώνεται πως αυτό ήταν βασική πρόβλεψη της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Έχοντας δημιουργήσει τον θόρυβο που επιδίωκε, λαμβάνοντας εκτάκτως επιπλέον 500 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. για το προσφυγικό και έχοντας υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν “παζαρεύει” πλέον μια νέα συμφωνία για το προσφυγικό και σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε πως “παγώνουν” και οι προσφυγικές ροές προς την Ε.Ε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις