Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Ελένη Τοπαλούδη: Ο πατέρας της αποκαλύπτει τα λόγια που είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ελένη Τοπαλούδη: Ο πατέρας της αποκαλύπτει τα λόγια που είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε σε ένα έγκλημα που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε με τη σύζυγό του, τους γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας…

Έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια από τη μέρα που η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε στη Ρόδο και η ζωή για τους γονείς της παραμένει ρημαγμένη. Οι δράστες καταδικάστηκαν αλλά ο πόνος μέσα τους παραμένει άσβεστος από την πρώτη στιγμή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τους γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας στο Διδυμότειχο και μίλησε μαζί τους. Ο Γιάννης Τοπαλούδης αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συζήτησης και το αίτημά του, στον πρωθυπουργό.

Το κορίτσι τους δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018. Από τότε οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη φωνάζουν. Στις δικαστικές αίθουσες, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις πορείες. Είχαν την ευκαιρία όμως να τα πουν και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη σύζυγο του, Μαρέβα, που τους επισκέφθηκαν στο σπίτι τους, στο Διδυμότειχο.

«Να γίνει η σύσταση ενός ταμείου αλληλοβοήθειας των θυμάτων, των οικογενειών, από εγκληματικές ενέργειες. Να μπορέσει να μας βοηθήσει αυτό το ταμείο, αυτές τις οικογένειες που αντιμετωπίζουνε εκτός από το ψυχολογικό και τον οικονομικό Γολγοθά τους», δήλωσε στο Mega ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης.

«Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το περασμένο καλοκαίρι οι οικογένειες των θυμάτων με επιστολή τους στη πολιτική ηγεσία είχαν ζητήσει αυστηροποίηση των ποινών και όχι μόνο για τους δράστες τέτοιων εγκλημάτων αλλά και συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των θυμάτων.

«Εμείς αυτό που λέμε, όλες οι οικογένειες και όχι μόνο η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη είναι ότι είμαστε εδώ. Όποιος αρχηγός κόμματος, όποιος φορέας ή η πρόεδρος της Δημοκρατίας θελήσει να μας φωνάξει και να συζητήσουμε αυτές τις προτάσεις μας, είμαστε εδώ, να συνεισφέρουμε, να φανούμε χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο κος Τοπαλούδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις