Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελένη Τοπαλούδη: Θέμα συζήτησης η απόφαση για τους αστυνομικούς που εμπλέχτηκαν στην πολύκροτη υπόθεση!

Ελένη Τοπαλούδη: Θέμα συζήτησης η απόφαση για τους αστυνομικούς που εμπλέχτηκαν στην πολύκροτη υπόθεση!

Η Ελένη Τοπαλούδη άφησε με μαρτυρικό τρόπο την τελευταία της πνοή και οι δράστες καταδικάστηκαν. Η υπόθεση έκλεισε πριν από λίγες ώρες, με την απόφαση για τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της έρευνας…

Ενώ εκκρεμεί η αξιολόγηση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για τους τρεις κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση, υποβλήθηκε προ διημέρου στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ απαλλακτική εισήγηση στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που εμπλέχτηκαν στην υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι της Ε.Δ.Ε. είχε προηγηθεί αυτοτελής προκαταρκτική έρευνα μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, μετά από καταγγελία των γονέων της φοιτήτριας, που θέλει αξιωματικό να μην επέδειξε την δέουσα επιμέλεια σε καταγγελία της για ομαδικό βιασμό και παράνομη μαγνητοσκόπησή του από τους δράστες και να μην ενήργησε τα δέοντα.

Στο πλαίσιο της έρευνας των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ, ελήφθησαν καταθέσεις από τρείς φίλες της φοιτήτριας και από τον βοηθό του αξιωματικού υπηρεσίας αλλά και ανωμοτί κατάθεση από τον αξιωματικό υπηρεσίας.
Επιπλέον ελήφθησαν αντίγραφα από όλα τα στάδια της έρευνας τόσο από τους λιμενικούς όσο και τους αστυνομικούς, που σχετίζονται με την συγκεκριμένη πτυχή της υποθέσεως.

Από την Ε.Δ.Ε. δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους και βασιμότητα των καταγγελλομένων και η εισήγηση του αξιωματικού που διενήργησε την έρευνα είναι η αρχειοθέτηση της υποθέσεως. Θυμίζουμε ότι οι προερχόμενες από τους γονείς καταγγελίες, έχουν ως αφετηρία προφορική ενημέρωσή τους από φίλες της Ελένης και συμφοιτήτριές της, ορισμένες εκ των οποίων δόθηκαν κάτω από εξαιρετικά φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα την ημέρα της κηδείας της και λίγες μέρες μετά.

Οι συντετριμμένοι γονείς, έπραξαν το αυτονόητο, αν και οι φίλες της Ελένης σε διάφορα στάδια της έρευνας και σε διαφορετικές αρχές (Λιμενικό, Ασφάλεια, Ανακρίτρια) δεν επιβεβαίωσαν ενόρκως τα όσα προφορικά φέρονται να μετέφεραν στην οικογένεια. Η μητέρα της Ελένης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι φίλες της Ελένης, που της είχαν τηλεφωνήσει για να την συλλυπηθούν, την ενημέρωσαν για τον βιασμό και την παράνομη μαγνητοσκόπησή της από τρεις άνδρες το Νοέμβριο του 2017.

Εξειδίκευσε στην πορεία ότι η 24χρονη φίλη της ήταν εκείνη που την ενημέρωσε πρώτη ότι η Ελένη είχε πέσει θύμα βιασμού το Νοέμβριο του 2017 και της έδωσε τα ονόματα των δύο. Την είχε ενημερώσει επίσης ότι η Ελένη είχε μιλήσει με την μητέρα ενός εκ των τριών και ότι την εκβίαζαν με το ροζ βίντεο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις