Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελεύθεροι οι νεαροί για το βανδαλισμό στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Ελεύθεροι οι νεαροί για το βανδαλισμό στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
intime

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προκάλεσαν φθορές στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης – ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν νωρίτερα – τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την υπόθεση των βανδαλισμών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την επόμενη Τετάρτη (26.02.2020), ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία πρόκειται για έναν 22χρονο κι έναν 24χρονο, σε βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της προσβολής συμβόλων θρησκευτικής σημασίας και της απείθειας.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμη πρόσωπα η συμμετοχή των οποίων ταυτοποιήθηκε για το περιστατικό.

Οι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν γύρω στις 03.30 τα ξημερώματα μέσω της οδού Βογατσικού προς το προαύλιο της Ιεράς Μητρόπολης, όπου έριξαν κόκκινες μπογιές σε προτομές μακαριστών μητροπολιτών, έγραψαν συνθήματα σε τοίχο και πέταξαν τρικάκια με την υπογραφή συλλογικής αναρχικότητας.

πηγή video: voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις