Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έλληνες στρατιωτικοί: Επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Το tweet που προκαλεί συζητήσεις [pics]

Έλληνες στρατιωτικοί: Επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Το tweet που προκαλεί συζητήσεις [pics]

Επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με 14 λέξεις. Μπορεί να κατέβηκε γρήγορα από το διαδίκτυο όμως οι εντυπώσεις έμειναν…

«Επίθεση» στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έκανε πριν λίγες ώρες μέσω twitter ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τη στάση του, στο θέμα των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη εδώ και ένα μήνα.

Σχολιάζοντας ένα tweet φίλης του δημοσιογάφου, με την οποία έχει καθημερινά συνομιλία στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή τις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά, ο Υφυπουργός Εξωτερικών έγραψε: «Μη μου μιλάς για Βαρθ. Ούτε μια δήλωση για δυο φαντάρους. Και αλλά πολλα».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ.Κουίκ διέγραψε το σχόλιο του, αλλά οι εντυπώσεις σε όσους πρόλαβαν και το διάβασαν δεν… έσβησαν. Την επιβεβαίωση της διαγραφής του μάλιστα επισημαίνει και η σχετική εφαρμογή του twitter στις αναφορές της σε όσα tweet Ελλήνων πολιτικών ((by politicians in Greece) έχουν διαγραφεί.

Στη φυλακή οι Έλληνες στρατιωτικοί

Άμεση και σε αυστηρό ύφος ήταν η αντίδραση της Αθήνας στο παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης για 32η ημέρα.

«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου και προσθέτει:

«Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».

Πηγή: evros-news.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις