Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Συγκρότησε «υπηρεσία περιπάτου για ζώα συντροφιάς» στη Θεσσαλονίκη

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Συγκρότησε «υπηρεσία περιπάτου για ζώα συντροφιάς» στη Θεσσαλονίκη

«Υπηρεσία περιπάτου για ζώα συντροφιάς» συγκρότησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιο τους, αλλά αυτό είναι απαγορευτικό ή επικίνδυνο, λόγω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι νοσούν από κορονοϊό, είτε είναι σε καραντίνα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο να τους εξυπηρετήσει για το ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους μπορούν να απευθύνουν έκκληση βοήθειας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο περίπατος θα διαρκεί από 30 έως 60 λεπτά και η ομάδα μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και δέκα κηδεμόνες την ημέρα. Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες και γάντια, ενώ όταν παραλαμβάνουν τα σκυλιά θα χρησιμοποιούν δικό τους λουρί.

Τα ζώα συντροφιάς θα πρέπει απαραίτητα να έχουν: chip (ηλεκτρονική σήμανση) καταχωρημένο στο όνομα του κηδεμόνα, ενημερωμένο βιβλιάριο καθώς και ταμπελάκι αντιλυσσικού, ασφαλές περιλαίμιο και ταμπελάκι με τηλέφωνο του κηδεμόνα, οδηγό ή flexi σε καλή κατάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε στο email thessaloniki_dpt@redcross.gr με κοινοποίηση στο samarites.thessaloniki@redcross.gr, είτε στο τηλέφωνο 2310 531532.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις