Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ελούντα: Βούτηξε στη θάλασσα και είδε δίπλα αυτό το παγιδευμένο δελφίνι [pics]

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Όλα συμβαίνουν στον κόλπο της Ελούντας με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του facebook. Το αίσιο τέλος για τον απεγκλωβισμό του παγιδευμένου δελφινιού…

στον κόλπο της Ελούντας είναι αναμφισβήτητα η πιο ακριβή πληρωμή, γράφει ο Κώστας Μαυρικάκης, ο οποίος συμμετείχε εθελοντικά στην επιχείρηση διάσωσης του δελφινιού που είχε παγιδευτεί στα αβαθή του κόλπου της Ελούντας. Μετά από 7 ώρες προσπάθειας – από τις 08:30 το πρωί μέχρι και τις 15:30 χθες το μεσημέρι – το παγιδευμένο δελφίνι οδηγήθηκε στην ανοιχτή θάλασσα στο φυσικό του περιβάλλον έξω από το μπουγάζι της Σπιναλόγκας.

“Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δυσχερής αφού ο αρχικός σχεδιασμός να βγει στην ανοιχτή θάλασσα από την κοντινότερη διώρυγα του Καναλιού των ανεμόμυλων δεν τελεσφόρησε παρότι το θηλαστικό αφού οδηγήθηκε από την εθελοντική ομάδα διάσωσης στο στόμιό του, δεν έμπαινε και μεσολάβησε σχεδόν δίωρη προσπάθεια. Αμέσως μετά σχεδιάστηκε και τελεσφόρησε νέα προσπάθεια καθοδήγησής του προς το βόρειο στόμιο του όρμου, από την οχυρή νησίδα της Σπιναλόγκας, η οποία παρ’όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πέτυχε μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες. Να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μόνο από εθελοντές, με την επιδεικτική και ολοσχερή απουσία της λιμενικής αρχής Αγ. Νικολάου ή οποιαδήποτε άλλου κρατικού φορέα” σχολιάζει ο κ.Μαυρικάκης.

Την εθελοντική ομάδα διάσωσης αποτελούσαν από το Mediterranean View Diving Center ο δάσκαλος καταδύσεων και επαγγελματίας δύτης Μιχάλης Βασιλάκης και οι δύτες Ζαχαρίας Ζερβός και Άλκης Βατέλλης και οι εθελοντές στα δύο ταχύπλοα συνοδείας Κωστής Μαυρικάκης, Μάνος Μαυρικάκης, Μάνος Εγγλεζάκης και Αντρέας Κουμπανάκης. Το σύνολο της επιχείρησης διάσωσης αποτιμήθηκε ταυτόχρονα με πάνω από 800 σπάνιες και συγκλονιστικές φωτογραφίες και αρκετά λεπτά βιντεοσκόπηση.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε