Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εμβόλιο AstraZeneca: Κλείνουν ραντεβού για την «απελευθέρωση» οι 30αρηδες στη Θεσσαλονίκη (vid)

Εμβόλιο AstraZeneca: Κλείνουν ραντεβού για την «απελευθέρωση» οι 30αρηδες στη Θεσσαλονίκη (vid)

Αυξημένη είναι η συμμετοχή της ατόμων ηλικίας από 30 έως 39 που σπεύδουν στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας για να κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, περισσότεροι από 200.000 πολίτες έχουν ήδη προγραμματίσει το ραντεβού τους. 

Από νωρίς σήμερα το πρωί χιλιάδες πολίτες στη Θεσσαλονίκη, παρά τα όσα έχουν ακουστεί για το εμβόλιο της AstraZeneca, ξεπερνώντας τις αρχικές τους αναστολές και ανησυχίες, καταφθάνουν στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να «απελευθερωθούν» όπως και οι ίδιοι αναφέρουν από τον ιό που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη.

Η πλατφόρμα για κλείσουν το ραντεβού τους οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30- 39 άνοιξε την Μεγάλη Τρίτη, ενώ όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση έλαβαν μήνυμα από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των αρμόδιων φορέων, κλείστηκαν περισσότερα από 200.000 ραντεβού.

Το newsit.gr βρέθηκε έξω από ένα εμβολιαστικό κέντρο της Καλαμαριάς και συνομίλησε με άτομα τα οποία προσήλθαν για να κάνουν το εμβόλιο. «Πρώτη δόση κι όλα πήγαν καλά. Δεν ένιωσα τίποτα. Συνεχίζουμε κανονικά για έναν καλύτερο επόμενο χειμώνα. Εφόσον είμαι στην ομάδα 30- 39 δεν είχα και πολλές επιλογές παρά μόνο το AstraZeneca. Ίσως να είναι και καλύτερα γιατί αν το πολυσκέφτεσαι όλο και κάτι βρίσκεις», λέει στο newsit.gr ένας 33χρονος κάτοικος της Καλαμαριάς.

Από την πλευρά του ο Νίκος, αν και προβληματίστηκε αρκετά από τα όσα άκουσε για το εμβόλιο της Οξφόρδης τελικά ξεπέρασε τις αναστολές του .«Έχω το πρώτο ραντεβού για το εμβόλιο στις 11:15. Δεν αγχώνομαι και ιδιαίτερα. Ακούω τις γνώμες των ειδικών. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εργαλείο οπότε κάνουμε χρήση. Σίγουρα με προβληματίζουν ελαφρώς τα όσα ακούγονται, αλλά είναι θέμα πιθανοτήτων. Το ζυγίζουμε και βλέπουμε τι θα κάνουμε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν υπάρχει κάποιος να πει κάνε το ή να μην το κάνεις. Είναι κάτι καινούργιο και ο καθένας παίρνει τις ευθύνες του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κάτια: «Όταν ακούς για παρενέργειες και θρομβώσεις μπορείς να έχεις κάποιες σκέψεις, αλλά είναι κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σπάνιο. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Είπα να ξεκαθαρίσουμε με τον κορονοιό και να ζούμε όπως πριν».

Τη σωτηρία στο εμβόλιο βλέπει όμως και άλλος ένας κάτοικος της Καλαμαριάς ο οποίος μιλώντας στο newsit.gr τονίζει: «Από τη στιγμή που λένε ότι είναι ασφαλής, είναι ασφαλής. Δεν αγχώνομαι καθόλου. Όσο πιο νωρίς κάνω το εμβόλιο, τόσο το καλύτερο».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Φωτογραφίες αρχείου: Intime News

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις