Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εμβόλιο – Κορονοϊός: Όλα έτοιμα για τους πρώτους εμβολιασμούς στη χώρα το 2021 – Κλειδώνουν οι ημερομηνίες

Sputnik

Στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον covid -19 που αφορά εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε όλες τις κλειστές δομές τρίτης ηλικίας και αναπηρίας της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα από τα Χανιά η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, που βρίσκεται στην Κρήτη προκειμένου να επισκεφθεί δομές της πρόνοιας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, «ήδη έχουμε αρχίσει την προετοιμασία για το πρόγραμμα εμβολιασμού. Με το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης έχουμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό, ώστε στην αρχή του νέου έτους, μαζί με όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, να εμβολιάσουμε και φιλοξενούμενους και εργαζόμενους σε όλες τις κλειστές δομές τρίτης ηλικίας και αναπηρίας της χώρας».

Η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους στις δομές του και μίλησε για τις προσπάθειες στήριξης της απασχόλησης, καθώς και της στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Όπως είπε, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου θα δοθεί στο διπλάσιο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους τους δικαιούχους, ενώ για πρώτη φορά στη δεξαμενή των δικαιούχων εντάχθηκαν και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην καταβολή του επιδόματος παιδιού κατά έναν μήνα νωρίτερα, καθώς θα δοθεί τον Δεκέμβριο. Η κ. Μιχαηλίδου, κατά την επίσκεψή της στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων, συναντήθηκε με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Δαμανάκη, καθώς και με τη διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της δομής. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να μοιράσει στα παιδιά που διαμένουν στη δομή δώρα, που προσέφεραν τα Public και τα σούπερ μάρκετ Synka.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Παράρτημα ΑμεΑ Χανίων, η υφυπουργός Εργασίας στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες για τη νέα πτέρυγα της δομής, η λειτουργία της οποίας θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες που ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ να λαμβάνουν υπηρεσίες.

Όπως τόνισε, «στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι, ώστε να λειτουργήσει η πτέρυγα για να φιλοξενηθούν και εξυπηρετηθούν όσον το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη».

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στη στήριξη της οικογένειας Χαλκιαδάκη για ενίσχυση των δομών πρόνοιας της Κρήτης με δύο κοινωνικούς λειτουργούς.

Τη Δευτέρα, 21 Δελεμβρίου, η υφυπουργός Εργασίας θα επισκεφθεί το Ηράκλειο. Αύριο, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχει στη χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή εκδήλωση της ONNEΔ UK για τη στήριξη του Ιωσηφόγλειου Ορφανοτροφείου Αθηνών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις