Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ένα “ηχητικό γλυπτό” για τον Νικόλα Άσιμο στην Κοζάνη

ΦΩΤΟ από kozan.gr
ΦΩΤΟ από kozan.gr

Ο λόγος για ένα ηχοσύστημα, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί 40-50 πόντους κάτω από τη γη, δίπλα από την κεντρική είσοδο του Κοβενταρείου στην Κοζάνη, στο σημείο όπου βρισκόταν – κάποτε – το σπίτι στο οποίο ο Νικόλας Άσιμος, έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Από αυτό το ηχοσύστημα, θα ακούγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατά τη διάρκεια της μέρας, οι ηχογραφημένοι χτύποι μιας πραγματικής ανθρώπινης καρδιάς, που θα αναπαριστά (ηχητικά), την καρδιά του θρυλικού “μπαγάσα”.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη, τουλάχιστον για τα δεδομένα της περιοχής, εικαστική παρέμβαση, με την κατασκευή ενός ¨Ηχητικού γλυπτού¨, όπως το χαρακτηρίζει, ο Σιατιστινός καλλιτέχνης Φώτης Καραγεωργίου, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα κι ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αφιερωμένο στη μνήμη του Νικόλα Άσιμου.

Στο ίδιο σημείο, θα τοποθετηθεί, σε τοίχο, plexiglass, όπου θα υπάρχουν φωτογραφίες του Νικόλα Άσιμου και ενδεχομένως κάποια λόγια αφιερωμένα σ’ εκείνον. Ο κ. Καραγεωργίου μιλώντας στο Kozan.gr περιέγραψε το τι ακριβώς περιλαμβάνει η πρότασή του, που θα πάει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, την ερχόμενη εβδομάδα.  

Πηγή: kozan

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε