Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ένας 65χρονος πίσω από τη μεγάλη φωτιά στην Κρήτη

Ένας 65χρονος πίσω από τη μεγάλη φωτιά στην Κρήτη
ΦΩΤΟ CRETAPOST

Στη σύλληψη του υπαίτιου της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε στη Λυγαριά, φαίνεται ότι έφτασαν οι διωκτικές αρχές του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το cretapost, κατά την έρευνα το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διαπίστωσε πως ένας 65χρονος, κατά τη διάρκεια κάποιων εργασιών, προκάλεσε πυρκαγιά. Οι αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν ενώ ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε και να αποδέχθηκε την κατηγορία για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια.

Μάλιστα, ο 65χρονος κρατείται και αναμένεται αύριο να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε ύφεση η φωτιά

Στο μεταξύ, η μεγάλη φωτιά είναι πλέον σε ύφεση. Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι ενώ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις πλησιάζοντας ακόμα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Ευτυχώς, η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση με αποτέλεσμα να μην προκληθούν τραυματισμοί ή και καταστροφές σε σπίτια.

Η φωτιά περιορίστηκε σε μία πλαγιά με την ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής να την θέτει γρήγορα υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης «στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες» ενώ μετά που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο παρέμειναν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις για να την σβήσουν πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά έκανε… στάχτη 10 στρέμματα χορτολιβαδικής γης.

Πηγή:  cretapost 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις