Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη: 4 συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες για επιθέσεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη: 4 συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες για επιθέσεις

Μάστιγα η ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη, με τις συλλήψεις να διαδέχονται η μία την άλλη. «Βροχή» οι καταγγελίες γυναικών για να ζητήσουν βοήθεια…

Παρά τα μέτρα, τις προτροπές και τον σάλο που προκάλεσε η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, το πρόβλημα με την ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι αστυνομικοί καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν μια σειρά από υποθέσεις, μετά από καταγγελίες που γίνονται. Απελπισμένες γυναίκες τηλεφωνούν για να ζητήσουν βοήθεια. Για να δοθεί τέλος σε όλο αυτό που ζουν. Να αισθανθούν ασφάλεια.

Μπαράζ περιστατικών για ενδοοικογενειακή βία διαχειρίστηκε μέσα σε λίγες ώρες, η αστυνομία στο Ηράκλειο. Η πρώτη περίπτωση αφορά σε έναν 22χρονο ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Απριλίου πήγε στο σπίτι της 28χρονης πρώην συντρόφου του και αφού την απείλησε κρατώντας ένα μαχαίρι, όπως αναφέρει η ίδια στην καταγγελία της, την χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο και στο κεφάλι προκαλώντας σωματικές βλάβες. Η νεαρή γυναίκα ενημέρωσε την αστυνομία και άμεσα στο σημείο βρέθηκαν οι αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στον δράστη.

Η δεύτερη περίπτωση καταγράφηκε λίγο αργότερα όταν ένας 29χρονος πήγε στο σπίτι της 27χρονης πρώην συντρόφου του. Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής γυναίκας, αφού καυγάδισαν την χαστούκισε χωρίς ωστόσο να τις προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Σημειώνεται ότι στο νεαρό έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα σύμφωνα με τα οποία του απαγορεύεται να προσεγγίζει την κοπέλα στα 100 μέτρα και να επικοινωνεί μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο.

Το τρίτο περιστατικό έχει να κάνει με μία 37χρονη Ηρακλειώτισσα η οποία κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 39χρονος σύζυγός της με καταγωγή από την Γκάνα, την έσπρωξε με συνέπεια εκείνη να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει. Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο δράστης συνελήφθη.

Τέλος μία 56χρονη γυναίκα σε χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι της τηλεφώνησε ο 33χρονος γιος της και την απείλησε προκαλώντας της τρόμο. Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον νεαρό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις