Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Εντάλματα σύλληψης για τέσσερις για τη μεγάλη ληστεία κοσμηματοπωλείου στη Θεσσαλονίκη

Εντάλματα σύλληψης για τέσσερις για τη μεγάλη ληστεία κοσμηματοπωλείου στη Θεσσαλονίκη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Η Αστυνομία βρήκε την άκρη για την ένοπλη ληστεία κοσμηματοπωλείου στην περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης

Η έρευνα οδήγησε τους αστυνομικούς σε στοιχεία, βάσει των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης ως «μελών εγκληματικής οργάνωσης» για τρεις Έλληνες ηλικίας 29, 25 και 29 ετών, καθώς και σε βάρος 42χρονου συνεργού τους που αναζητείται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, εμπρησμό και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Επίσης, συνελήφθη 59χρονη ημεδαπή για συνέργεια σε ληστεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη της οργάνωσης το βράδυ της 23ης Μαΐου πήγαν με αυτοκίνητο -που είχαν κλέψει δύο μέρες νωρίτερα από την περιοχή της Πυλαίας- σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Καλοχωρίου.

Εκεί, με την απειλή όπλων έκλεψαν κοσμήματα και ρολόγια, συνολικής χρηματικής αξίας 100.000 ευρώ και στη συνέχεια, στην περιοχή του Ευόσμου έβαλαν φωτιά στο κλεμμένο όχημα για να το καταστρέψουν και να εξαφανίσουν τα στοιχεία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια της ληστείας και του εμπρησμού, ένας εκ των συλληφθέντων ακολουθούσε με άλλο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 59χρονης για να βεβαιωθεί ότι δεν τους ακολουθεί η Αστυνομία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις