Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ένταση με εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη – Ζητούσαν να δουν τον πρωθυπουργό (video)

Ένταση με εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη – Ζητούσαν να δουν τον πρωθυπουργό (video)
ΦΩΤΟ GRTIMES

Από εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου έγινε τελικά δεκτή το μεσημέρι, αντιπροσωπία εκπαιδευτικών και φοιτητών, που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ, με αφορμή την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Εξέφρασαν τα αιτήματά τους που, μεταξύ άλλων, είναι να βρίσκονται λιγότερα παιδιά στις σχολικές αίθουσες, έως και 15 και να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και στην καθαριότητα για τα σχολικά κτήρια.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο γενικός γραμματέας του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλίας Σμήλιος, μεταξύ των υπολοίπων, ζητούν να παρέχονται δωρεάν από το κράτος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, να γίνονται δωρεάν τεστ και να ακολουθηθούν πίστα όλα όσα συστήνουν οι ειδικοί.

 

Oι εκπαιδευτικοί τόνισαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα σημειώθηκε μικρή ένταση, η οποία εκτονώθηκε γρήγορα χωρίς να προκύψει κάποιο επεισόδιο, όταν οι διαμαρτυρόμενοι θέλησαν να φτάσουν στο ΥΜΑΘ για να διαδηλώσουν, ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις τους περιόρισαν στον απέναντι δρόμο.

Πηγή: grtimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις