Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Έντεκα νέα ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

ασθενοφόρα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με έντεκα νέα ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα θα ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος αυξάνεται το ύψος των διαθέσιμων πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» που διατίθεται για την προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ούτως ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των οχημάτων που θα καλύψουν της ανάγκες των νησιών, στον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Η πρόταση και ο στόχος

Ο περιφερειάρχης απευθύνει πρόσκληση για την «Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων», με δυνητικό δικαιούχο το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), για την υποβολή πρότασης έργων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από τον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η πρόταση αφορά στην προμήθεια 11 ασθενοφόρων και μιας κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ, που θα διατεθούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ήδη υφισταμένων υποδομών υγείας στα νησιά.

Βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις