Τρίτη, 21 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εντυπωσιακή άσκηση για σεισμό στο νοσοκομείο της Λάρισας – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από onlarissa.gr
ΦΩΤΟ από onlarissa.gr

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό έγινε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η άσκηση περιελάμβανε απεγκλωβισμό ασθενή με την βοήθεια της Πυροσβεστικής από τον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου και παροχή πρώτων βοηθειών σε ασθενείς.

Στην άσκηση ετοιμότητας βοήθησε η αστυνομία, η πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και φυσικά το προσωπικό του Νοσοκομείου. Η άσκηση στέφτηκε με επιτυχία και όλοι επισήμαναν ότι όλα λειτούργησαν άψογα και στην ώρα τους. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Καραμπάτσας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Νίκο Παπαευσταθίου και τόνισε ότι “όλοι ήταν στη θέση τους και όλα λειτούργησαν ρολόι. Βεβαία αυτό γίνεται για να γίνουμε καλύτεροι σε ένα μελλοντικό αληθινό συμβάν για να διορθώσουμε τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτεροι”.

ΦΩΤΟ από onlarissa

ΦΩΤΟ από onlarissa

ΦΩΤΟ από onlarissa

ΦΩΤΟ από onlarissa

ΦΩΤΟ από onlarissa

Ο κ. Παπαευσταθίου από την πλευρά του ανέφερε ότι “αυτή η επιχείρηση γίνεται σε όλα τα Νοσοκομεία πανελλαδικά και επιλέχτηκε το Γενικό Νοσοκομείο καθώς βρίσκεται στον αστικό ιστό της πόλης και η δυσκολία είναι μεγαλύτερη. Οι βασικοί στόχοι της άσκησης είναι να εκπαιδευτεί το προσωπικό του νοσοκομείου στο τι πρέπει να κάνει σε μια περίπτωση έκτατης ανάγκης και να μπορέσουν να συνεργαστούν όσον το δυνατόν καλύτερα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς . Τέλος έδωσε τα συγχαρητήρια του στην πυροσβεστική και στην αστυνομία για την άψογη συνεργασία και ενημέρωσε ότι η επομένη δράση θα είναι διάσωση από πυρκαγιά”.

Πηγή: onlarissa

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε