Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΕΟΔΥ: Έλεγχοι για κορονοϊό σε μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου

ΕΟΔΥ: Έλεγχοι για κορονοϊό σε μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου

Σάρωσαν με ελέγχους για κορονοϊό μικρά και ακριτικά νησιά και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και η Ομάδα Αιγαίου.

Συγκεκριμένα ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον 26ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε 13 μικρά και ακριτικά νησιά,  διανύοντας περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου 2020.

Η κοινή αποστολή επισκέφθηκε τα νησιά: Φούρνοι, Θύμαινα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκιοί, Αγαθονήσι, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά,  Αμοργός, Ίος, Σίκινος, Κουφονήσι και αποτελείτο από Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, εθελοντές ιατρούς και τα  μέλη της Ομάδας Αιγαίου.

Από τον ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για τη μόλυνση από τον κορονοϊό, καθώς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και μικροβιολογικές εξετάσεις από την Ομάδα Αιγαίου.

Με σκοπό  την ασφάλεια των κατοίκων, σε νησιά που η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, τονίστηκε η αξία της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της  διασποράς της COVID-19 και μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου ώστε να διατηρηθεί στις περιοχές αυτές το θετικό υγειονομικό αποτύπωμα.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις