Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Επειδή δεν λάδωσα μπλόκαρε επένδυση-μαμούθ στην Κρήτη”

Ήθελα να φτιάξω 5 ξενοδοχεία και μία μαρίνα στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης αλλά…, εξομολογείται μετανιωμένος ο Christopher Egleton, πρόεδρος μεγάλης βρετανικής εταιρείας.

Γιατί δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα, εξηγεί στο Marketwatch, ο Egleton που έχασε 50 εκατομμύρια δολάρια και 12 χρόνια από τη ζωή του προσπαθώντας να κάνει θέρετρο σε μία αναξιοποίητη γωνιά της Κρήτης , στο Κάβο Σίδερο.

Το αρχικό του σχέδιο ήταν να κατασκευάσει 5 ξενοδοχεία και μία μαρίνα, δίνοντας δουλειά συνολικά σε 11.000 ανθρώπους με μία επένδυση που θα άφηνε ετησίως πάνω από 100 εκατομύρια δολάρια στην τοπική κοινωνία.

Διαβάστε λοιπόν που ”κόλλησε” η δουλειά : ”Ανταγωνιστές ξενοδόχοι έστησαν οδοφράγματα. Η κυβέρνηση με ”έδεσε” με κόκκινη κορδέλα. Δώδεκα χρόνια αργότερα, παρά τις γενναίες προσπάθειες και την σημαντική πολιτική στήριξη, το έργο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού”.

Και να ήθελα να λαδώσω δεν μπορούσα λέει ο μετανοημένος επενδυτής.
”Αντιμετωπίσαμε πολλά αντισυμβατικά αιτήματα.Αλλά είτε συμφωνείς με αυτό από πλευράς ηθικής, είτε διαφωνείς, δεν μπορείς να το κάνεις. Αν είσαι μία βρετανική ή αμερικανική εταιρεία δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι ενάντια στο νόμο”.

Και ενώ ο επιχειρηματίας ελπίζει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα βοηθήσει τους επενδυτές αντιλαμβανόμενη πως η μόνη εναλλακτική στη λιτότητα είναι η ανάπτυξη, ο δημοσιογράφος του Marketwatch σχολιάζει ειρωνικά ”Τα καλά νέα σε όλα αυτά είναι ότι πολλοί από τους Κρητικούς που θα μπορούσαν να έχουν προσληφθεί στο Κάβο Σίδερο, σήμερα είναι άνεργοι. Κι έτσι έχουν άφθονο χρόνο να πάνε στην Αθήνα και να διαδηλώσουν για δουλειές”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε