Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επέστρεψαν στις Σέρρες τα αδέλφια μετά την ομηρία – Τι λέει η γυναίκα που έμεινε αιχμάλωτη 8 μήνες [vid]

Επέστρεψαν στις Σέρρες τα αδέλφια μετά την ομηρία – Τι λέει η γυναίκα που έμεινε αιχμάλωτη 8 μήνες [vid]

– Σοκαρισμένο το Ωραιόκαστρο από την απίστευτη υπόθεση με την ομηρία
– Ταλαιπωρημένα αλλά σώα επέστρεψαν στο σπίτι τους τα δύο αδέλφια
– Έμειναν αιχμάλωτοι στο σπίτι του ξαδέλφου τους για 8 ολόκληρους μήνες
– «Θα υπάρξει συνέχεια» είπε η 48χρονη στην κάμερα
– Τους ανάγκαζε να τηλεφωνούν στην αδελφή τους και να λένε ότι είναι καλά
– Τι είπε ο δράστης στην αστυνομία

Τα δύο αδέλφια που έζησαν μια κόλαση στο σπίτι – φυλακή του ξαδέλφου τους στο Ωραιόκαστρο, επέστρεψαν μετά το τέλος της απίστευτης περιπέτειας τους στο σπίτι τους στις Σέρρες.

Μιλώντας στο Δίκτυο η 48χρονη γυναίκα ταλαιπωρημένη αλλά ανακουφισμένη δήλωσε στην κάμερα, ότι είναι καλά.

«Καλά είμαστε ναι, μαθεύτηκε κιόλας ε; Οχτώ μήνες ήμασταν εκεί. Μας έφεραν οι αστυνομικοί. Είναι όλα καλά θα υπάρξει και συνέχεια», είπε η 48χρονη γυναίκα την ώρα που έφτασε στο σπίτι της μαζί με τον αδελφό της.

Στάχτη στα μάτια της τρίτης αδελφής

Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha ο δράστης ομολόγησε την πράξη του ωστόσο υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να το κάνει γιατί είχε οικονομικά προβλήματα και γνώριζε ότι τα δύο αδέλφια είχαν χρήματα.

Έπρεπε να πληρώσω τις σπουδές της κόρης μου φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 58χρονος.

Σύμφωνα με τον Alpha τα δύο αδέλφια είχαν οικογένεια στις Σέρρες, ωστόσο ο δράστης τα ανάγκαζε να επικοινωνούν με την τρίτη τους αδελφή κατά τη διάρκεια της πολύμηνης απουσία τους και να της λένε ότι όλα είναι καλά ώστε να μην κινήσει υποψίες… «Πότε της λέγαμε ότ είμαστε στην Αθήνα και πότε εκδρομή σε μοναστήρι» είπαν στις αρχές τα δύο αδέλφια.

Τους έδενε και πήγαινε στη δουλειά

Τα δύο αδέλφια έζησαν την κόλαση για οκτώ ολόκληρους μήνες στα χέρια του ξαδέλφου τους. Ο 58χρονος δημοτικός υπάλληλος σύμφωνα με τα στοιχεία απήγαγε τα δύο ξαδέλφια του και τα οδήγησε στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο όπου τα κράτησε φυλακισμένα.

Σύμφωνα με πηγές από τη Βόρεια Ελλάδα τα δύο αδέλφια, ένας 47χρονος και μια 48χρονη φέρονται να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας γεγονός που τους κατέστησε «εύκολα θύματα».

Νέα στοιχεία για την ομηρία στη Θεσσαλονίκη – Πώς έγινε η απαγωγή

Μάλιστα ο δημοτικός υπάλληλος φέρεται να πήγαινε κανονικά στη δουλειά του όλο αυτό το διάστημα και κατά την απουσία του φέρεται ότι έδενε τα θύματά του με χειροπέδες και tire ups, ώστε να μη διαφύγουν. Και τα δύο αδέλφια έφεραν σχετικά σημάδια στους καρπούς των χεριών τους.

Πώς έγινε η απαγωγή

Όπως αναφέρουν πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο φερόμενος ως δράστης στα τέλη Ιουλίου πήγε να παραλάβει τα δύο αδέλφια από τις Σέρρες προκειμένου να τα μεταφέρει σπίτι του.

Όταν τα δύο αδέλφια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 58χρονου, ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στο σπίτι που έμελλε να γίνει η φυλακή τους για τους επόμενους 8 μήνες.

O 58χρονος κρατούσε έκτοτε αιχμάλωτα τα δύο αδέρφια και πήγαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την 8μηνη ομηρία μεταβιβάστηκαν περισσότερες από 80.000 ευρώ.

Το τέλος του μαρτυρίου

Το βράδυ της Παρασκευής, ο 47χρονος απαχθείς τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι κρατείτο παρά τη θέλησή του με την αδελφή του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι, όπου εντόπισαν τα δύο αδέλφια. Μετά από έρευνες κατάφεραν να εντοπίσουν και τον 58χρονο δράστη, ο οποίος συνελήφθη.

Σε βάρος των τριών δραστών (του 58χρονου, της κόρης του και της συνεργού τους) σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αυτοψία στο σπίτι – φυλακή

Στοιχεία από το σπίτι του 58χρονου φερόμενου ως δράστη ομηρίας συγγενών του συνέλλεξαν το πρωί οι άντρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Παρουσία εισαγγελέως ερευνήθηκε σπιθαμή προς σπιθαμή η μονοκατοικία του δημοτικού υπαλλήλου που συνελήφθη ξημερώματα Σαββάτου, με τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην περίεργη αυτή υπόθεση.

Με πληροφορίες από politesoraiokastrou, oraiokastro24, alphatv, voria, focus-fm, seleo

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις