Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έπιασαν τη σπείρα που είχε ρημάξει δεκάδες σπίτια

Έπιασαν τη σπείρα που είχε ρημάξει δεκάδες σπίτια
Intime News (αρχείο)

Τέλος στην “πλούσια” δράση που είχε στο ενεργητικό της μία σπείρα κλεφτών σε διάφορες περιοχές της Κρήτης έβαλαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τριών από τα μέλη της μετά από συστηματικές έρευνες για να μπορέσουν να “ξετρυπώσουν” τη σπείρα.

Οι τρεις δράστες, ηλικίας 30, 37 και 44 χρόνων μέσα σε δύο μήνες, και συγκεκριμένα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2020, είχαν “ανοίξει” 20 σπίτια σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Οι κακοποιοί αφαίρεσαν από τα σπίτια χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι διωκτικές αρχές κατά την έρευνα στα σπίτια όπου έμεναν οι δράστες βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων, ενώ κατασχέθηκαν και τρία αυτοκίνητα τα οποία φέρονται πως τα χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς για τις κλοπές.

Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις