Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιμένουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι – “Μας συνέλαβαν αυθαίρετα στην Αλεξανδρούπολη” – video

Επιμένουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι – “Μας συνέλαβαν αυθαίρετα στην Αλεξανδρούπολη” – video

Για “αυθαίρετη σύλληψη” το απόγευμα του Σαββάτου (14.07.2018) κάνει λόγο ο ένας από τους Τούρκους δημοσιογράφους που σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οδηγήθηκαν στον αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης. Ο Φατίχ Σαμπουντζού τονίζει πως χωρίς καμία αιτία δέχτηκαν επί της ουσίας “επίθεση” από τους αστυνομικούς χωρίς να υπάρχει καμία αιτία.

Όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Abadolu, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι είχαν μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη για λογαριασμό του TRT για να τραβήξουν πλάνα με αφορμή τα δύο χρόνια του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία.

“Μας συνέλαβαν χωρίς να μας πουν γιατί”

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο ένας δημοσιογράφος, ο Φατίχ Σαμπουντζού ανέφερε πως οι αστυνομικοί τους “μπλόκαραν” ξαφνικά τον δρόμο και τους προσήγαγαν χωρίς να τους αναφέρουν το γιατί.

“Επιστρέφαμε στο ξενοδοχείο όταν ξαφνικά μας έκοψαν το δρόμο. Περίπου 12 αστυνομικοί με 4-5 οχήματα μας έκοψαν το δρόμο και χωρίς να μας ρωτήσουν τίποτα, χωρίς να μας πουν γιατί μας σταμάτησαν, άνοιξαν τις πόρτες και μας έβγαλαν έξω κακήν κακώς. Αμέσως μάς πήραν τα τηλέφωνά μας, μας έκοψαν την επικοινωνία και έτσι δεν μπορούσαμε να ενημερώσουμε κανέναν. Μαζί με τα τηλέφωνα μας πήραν τις ταυτότητές μας, τα διαβατήριά μας, ακόμη και τις τραπεζικές μας κάρτες και ό,τι άλλο έγγραφο είχαμε επάνω μας.

Η σύλληψή μας έγινε με έναν πολύ άγριο τρόπο. Με ξάπλωσαν πάνω στο αυτοκίνητο και χωρίς να με ρωτήσουν τίποτα με έψαξαν. Όταν τους ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό, δεν πήρα καμία απάντηση. Μας συνέλαβαν κακήν κακώς και μας έβαλαν σε ξεχωριστά οχήματα. Ξεχωριστά τον καθένα μας. Και μετά μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου μείναμε για 3 ώρες, όλα μας τα έγγραφα και τα τηλέφωνά μας τα είχαν πάρει. Ήταν μια σύλληψη αυθαίρετη, χωρίς να έχουν δικαίωμα”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις