Δευτέρα, 22 Απρ.
18oC Αθήνα

Επιμνημόσυνη δέηση για τους 57 νεκρούς των Τεμπών – Δάκρυα και οργή από φοιτητές

Επιμνημόσυνη δέηση για τους 57 νεκρούς των Τεμπών – Δάκρυα και οργή από φοιτητές
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα Σάββατο (24.02.2024) επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου εντός του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη.

Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Στο μνημόσυνο, εκτός συγγενών των θυμάτων, παρέστησαν , υπάλληλοι των σιδηροδρόμων και προσωπικό του σταθμού, καθώς μεταξύ των θυμάτων που μνημονεύτηκαν ήταν και εργαζόμενοι των τρένων, οι οποίοι που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο δυστύχημα.

«Ένα χρόνο μετά είμαστε εδώ. Το δυστύχημα έκανε όλον τον κόσμο να παγώσει. Είμαστε εδώ για να θυμηθούμε. Για να μην πικραθούν τα παιδιά και οι άνθρωποι μας ότι λησμονήθηκαν», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία αδιάκοπα, με την αντίσταση της προσευχής, με το φως που το αγιοκέρι κρατά από της Ανάστασης τον τόπο, θα προσπαθεί να αποδειχθεί το σκοτάδι του θανάτου. Ο Χριστός μας και το άδικο το γευτήκαμε και το μαρτύριο και τον θάνατο. Βγήκε νικητής γιατί τον τελευταίο λόγο στην ιστορία θα τον έχει ο Θεός. Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Ανάσταση», ανέφερε ο κ. Βαρνάβας.

Αμέσως μετά την ομιλία του, γράφει το Thestival.gr, ο κ.κ. Βαρνάβας, σε φορτισμένο κλίμα τέλεσε το μνημόσυνο για την ανάπαυση των 57 ψυχών του τραγικού δυστυχήματος, όπου διαβάστηκαν όλα τα ονόματα των 57 νεκρών

«Είμαστε η φωνή τους…»

«Δεν φεύγει ο θυμός, δεν σβήνει η οργή» φώναξαν φοιτητές από όλη την Ελλάδα, που βρέθηκαν στο σημείο που σημειώθηκε η τραγωδία των Τεμπών.

«Είμαστε η φωνή τους…» ανέφεραν ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ξεχάσουν ποτέ το έγκλημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι από Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα μαζί με αντιπροσωπεία μαθητών, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κι άλλων φορέων συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να αποτίσουν φόρο τιμής προς τους νεκρούς.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες και οι δράσεις, σύμφωνα με το Larissanet.gr, οι φοιτητές άφησαν λουλούδια στο σημείο που κόπηκε το νήμα της ζωής για 57 ανθρώπους, ενώ η φοιτήτρια Κωνσταντίνα Ξυνή διάβασε απόσπασμα από το «Σχήμα της απουσίας» του Γιάννη Ρίτσου.

Ακολούθησαν ομιλίες των φοιτητών κι όλοι δεσμεύτηκαν να μην ξεχάσουν κανένα συμφοιτητή τους που χάθηκε στα Τέμπη. Ζήτησαν δικαιοσύνη και φώναξαν να μην υπάρχει συγκάλυψη ευθυνών.

Παράλληλα, έδωσαν ραντεβού στις απεργίες της προσεχής Τετάρτης, βροντοφωνάζοντας πως όλοι πρέπει να παλέψουν για τον αγώνα των διεκδικήσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις