Πέμπτη, 9 Μαΐ
23oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι στο Ηράκλειο: Με αλεξίσφαιρο στα δικαστήρια η κατηγορούμενη

Επίθεση με βιτριόλι στο Ηράκλειο: Με αλεξίσφαιρο στα δικαστήρια η κατηγορούμενη

Ώρα δικαιοσύνης για την επίθεση με βιτριόλι σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο. Ο Γολγοθάς που ανεβαίνει ο τραυματίας δείχνει ατελείωτος…

Η επίθεση είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2022 σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο. Η 38χρονη κατηγορείται ότι έριξε βιτριόλι στον 39χρονο σήμερα – πρώην σύζυγό της – που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. «Του το πέταξα, αυτός έβαλε βέβαια το χέρι του μπροστά, δεν το έφαγε όλο. Ήξερα ότι είναι ένα ήπιο υγρό, που σε καίει» είχε πει τότε η γυναίκα που συνελήφθη.15 μήνες μετά οι δικαστές καλούνται να αποφασίσουν.

Με αλεξίσφαιρο έφτασε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου η 39χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά τόσο στην αίθουσα όπου θα διεξαχθεί η δίκη, με τον έλεγχο να είναι εξονυχιστικός, όσο και εκτός δικαστηρίων, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, με πάνοπλους αστυνομικούς και διμοιρίες.

Στο εδώλιο κάθονται επίσης μια φίλη της κατηγορούμενης και ο οδηγός ταξί που την μετέφερε μετά την επίθεση. Η 39χρονη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι άλλοι δύο για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Από τη μεριά του τραυματία δεν έχει εμφανιστεί κανείς και λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, δικηγόρος έκανε γνωστό στο δικαστήριο ότι ο 39χρονος δεν επιθυμεί να κάνει δήλωση προς υποστήριξη κατηγορίας και δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ούτε ως μάρτυρας για λόγους υγείας αφενός, αφετέρου γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει ψυχολογικά τη διαδικασία.

«Του το πέταξα, αυτός έβαλε βέβαια το χέρι του μπροστά, δεν το έφαγε όλο. Ήξερα ότι είναι ένα ήπιο υγρό, που σε καίει» είχε πει τότε η γυναίκα που συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγα 24ωρα, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τον τραυματία, γνωστοποίησε ότι ο 37χρονος τους ενημέρωσε ότι «είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για την τύχη των δύο κατηγορούμενων γυναικών».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις