Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Επίθεση Μπουτάρη στον Τζιτζικώστα για την πρώτη προβλήτα του λιμανιού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επίθεση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για το ζήτημα της παραχώρησης της πρώτης προβλήτας στο δήμο Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε “ανάρμοστη” τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη, σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Τζιτζικώστα να ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να παραμείνει η πρώτη προβλήτα του λιμανιού σε ελεύθερη χρήση από τους πολίτες αλλά κάτω από τη διαχείριση του ιδιώτη, υποστηρίζοντας πως ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να τη συντηρήσει.

“Είναι και αδιάβαστος”, είπε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας – και υπενθύμισε τις κινήσεις που έκανε η διοίκηση του δήμου για να εξαιρεθεί πλήρως η πρώτη προβλήτα και τα κτίρια από τη διαδικασία διαγωνισμού σε ιδιώτη.

“Όταν λέει ο κ. Τζιτζικώστας ότι θέλει να εκχωρηθεί η πρώτη προβλήτα στον παραχωρησιούχο τι εννοεί; Ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης, γενικώς και αορίστως, θα μιλάει με τον παραχωρησιούχο εάν θέλει να μπει ή όχι στο λιμάνι;”, αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για “σφετερισμό της πρότασης” για τη δημιουργία ενός καναλιού που θα συνδέει τον Δούναβη με το Αιγαίο μέσω του Αξιού ποταμού. Από τα βέλη του δημάρχου δεν ξέφυγε και το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. “Είμαι απογοητευμένος με το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος, παρ’ όλο που είναι διορισμένοι και δεν έχουν λόγο να συζητάνε για το μέλλον της προβλήτας. Ο καινούριος Οργανισμός Λιμένος, ο καινούριος ιδιοκτήτης, δεν θα κρατήσει άσχετους ανθρώπους, αποτυχημένους πολιτευτές, δικηγόρους που δεν ξέρουν πως να μανουβράρουν ένα καράβι” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επίθεση και για τον τουρισμό

Ο δήμαρχος εξαπέλυσε επίθεση και κατά του προέδρου της ‘Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλη Θωμόπουλο, υποστηρίζοντας πως “συστηματικά υποβαθμίζει την τουριστική κίνηση της πόλης, αμφισβητεί την αύξηση των τουριστών, μεμψιμοιρεί και δεν λέει τι κάνουν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι για τη Θεσσαλονίκη”. 

“Μέσα στη μιζέρια που τον δέρνει, αντί να προσπαθεί να υποβαθμίσει την τουριστική προσπάθεια της Θεσσαλονίκης, θα ήταν καλύτερο εάν λειτουργούσε συλλογικά, εάν συνεισέφερε στον Οργανισμό Τουρισμού και να μην μποϋκοτάρει τις ενέργειες της Διπλωματίας Πόλεων. Εάν θέλουμε να πάμε μπροστά δεν γίνεται να λειτουργούμε με συνεχείς αλληλοκατηγορίες”, είπε ο κ. Μπουτάρης.

Η απάντηση Τζιτζικώστα

Με μια σύντομη ανάρτηση στο twitter απάντησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τον ίδιο και για το ζήτημα της παραχώρησης της πρώτης προβλήτας του λιμανιού στο δήμο Θεσσαλονίκης.

“Αν το να θες λιγότερο κράτος και περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ανάρμοστο, πόσο αρμόζει σ΄ έναν επιχειρηματία – δήμαρχο ο νεοκρατισμός;” διερωτήθηκε ο περιφερειάρχης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε