Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Επίθεση σε μετανάστες στην Κρήτη: Παραδόθηκαν οι επτά νταήδες

Επίθεση σε μετανάστες στην Κρήτη: Παραδόθηκαν οι επτά νταήδες

Παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές οι δράστες της άγριας ρατσιστικής επίθεσης που συγκλόνισε την Κρήτη. Οι επτά νταήδες είχαν επιτεθεί προ ημερών σε μετανάστες εργάτες, με καταγωγή από το Πακιστάν, στο χωριό Άγιος Γεώργιος στο Λασίθι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και οι επτά οδηγούνται στα Δικαστήρια Νεαπόλεως. 

Η ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της 11ης Αυγούστου στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Οροπεδίου Λασιθίου. Οι επτά δράστες, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, χτύπησαν βάναυσα οκτώ μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν. Σύμφωνα με το creta24, δεν δίστασαν ακόμα και να πυροβολήσουν -οι πληροφορίες λένε στον αέρα- κι όλα αυτά για να τους εκφοβίσουν και να αποσπάσουν τις λιγοστές τους οικονομίες. Μεταξύ των θυμάτων κι ένας ανήλικος, ενώ ένα από τα θύματα φέρεται να βρέθηκε με ένα όπλο κολλημένο στο πρόσωπο μέχρι να πει στους δράστες που έχει τις οικονομίες του.

Πήδαγαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν

Όπως περιέγραψε ένα από τα θύματα της επίθεσης, για να από το ξύλο που δεχόταν πήδηξε από τον πρώτο όροφο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

 Σύμφωνα με το creta24, αυτό που περιγράφεται στις καταθέσεις των θυμάτων προκαλεί τρόμο. Σε μία περίπτωση όπως αναφέρει ένας εκ των Πακιστανών, για να σωθεί έτρεξε στην εξωτερική τουαλέτα και κλείδωσε την πόρτα. Η παρέα των εφτά έσπασε την πόρτα και άρχισαν να τον χτυπούν χωρίς έλεος. Ένας άλλο πήδηξε από το παράθυρο και τραυματίστηκε στο πόδι. Σε έναν τρίτο αλλοδαπό, σε εκείνον που του «κάρφωσαν» το όπλο στο πρόσωπο για να πει που έχει τα χρήματα, το άτομο που οπλοφορούσε του έλεγε «μην πάρεις όταν φύγω την αστυνομία, γιατί θα έρθω άλλη μέρα και θα σε σκοτώσω».

Δείτε φωτογραφίες:

Ένα από τα θύματα, σύμφωνα με το creta24.gr, εκφράζει το παράπονο των συμπατριωτών του. «Γιατί μας χτύπησαν; Δεν κάναμε κάτι κακό» λέει μεταφέροντας τα λόγια κάποιων θυμάτων.

«Εμείς δεν πειράζουμε, μόνο για δουλειά είμαστε εδώ» σημειώνει. Κι όταν ερωτήθηκε εάν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να τους υπερασπιστεί απαντά: «Κάποιες γυναίκες έλεγαν να μην μας πειράξουν γιατί είμαστε καλά παιδιά. Οι άντρες στο χωριό δεν είπαν τίποτα».

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από cretalive και creta24.gr

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: creta24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις