Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιχείρηση απεγκλωβισμού της λύκαινας “Ελισάβετ” που καρφώθηκε σε καγκελόπορτα! video

Επιχείρηση απεγκλωβισμού της λύκαινας “Ελισάβετ” που καρφώθηκε σε καγκελόπορτα! video
arcturosgr

Χάπι – εντ είχε η περιπέτεια μίας λύκαινας στον Καστανά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Το άγριο ζώο κυνηγήθηκε από σκυλιά στην περιοχή και αποκλείστηκε στην αυλή σπιτιού.

Στην προσπάθειά της να διαφύγει, προσπάθησε να πηδήξει την καγκελόπορτα με αποτέλεσμα μία από τις λόγχες να καρφωθεί στο σώμα της και να μείνει εγκλωβισμένη εκεί.

Οι κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης ειδοποίησε άμεσα τον “Αρκτούρο” και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) της οργάνωσης μετέβη στο σημείο.

Η λύκαινα “Ελισάβετ” αναρρώνει

Η “Ελισάβετ”, όπως ονομάστηκε η λύκαινα, ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της. Παρότι το τραύμα είναι διαμπερές, δεν πείραξε κανένα ζωτικό της όργανο, κάτι που θα προκαλούσε πιθανότατα και τον θάνατό της.

Αφού αναισθητοποιήθηκε, τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του “Αρκτούρου” την απεγκλώβισε από την λόγχη και η κτηνίατρος περιποιήθηκε το τραύμα.

Ο εγκλωβισμός της λύκαινας διήρκεσε 6-7 ώρες με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό αίμα στο διάστημα αυτό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο του “Αρκτούρου” στον Αετό Φλώρινας όπου και έγινε συρραφή του τραύματος.

Από την εξέτασή της, δεν διαπιστώθηκε κάποιο άλλο πρόβλημα κι έτσι όλα δείχνουν ότι η “Ελισάβετ” θα μπορέσει να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον έπειτα από την ανάρρωσή της, σε περίπου 30 μέρες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις