Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Εμείς θα κάνουμε πορεία για το Πολυτεχνείο με μάσκες

Πολυτεχνείο
ΦΩΤΟ αρχείου Intime

Έγινε σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με θέμα την οργάνωση και προετοιμασία της Απεργίας και τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, παρά τις απαγορεύσεις Χρυσοχοΐδη…

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύει το tempo24.newsτο, νέο lockdown δεν πρέπει να κλείσει κανένα στόμα, να μην πνίξει καμιά αγωνιστική φωνή, να μην κλειδώσει κανέναν σπίτι του. Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ανταποκρίθηκαν μαζικά σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η Δημοτική Αρχή Πάτρας με επικεφαλής το Δήμαρχο, φορείς της πόλης, Φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία αυτοαπασχολούμενων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πάνω από 50 φορείς από τους οποίους -σύμφωνα με την ανακοίνωση- τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό…

“Αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί και  πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις να πραγματοποιεί, και τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας να τηρεί, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, παρακολουθώντας και εκτιμώντας καθημερινά τις εξελίξεις με την εξάπλωση της πανδημίας και διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας. 

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μετά και τη σύσκεψη, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες και κρίσιμες στιγμές, το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, στα νοσοκομεία της πόλης μας είναι καλυμμένες όλες οι κλίνες ΜΕΘ – COVID, τα χειρουργεία κόπηκαν κατά 80%, κλείνουν κλινικές άλλων νοσημάτων για να μετατραπούν σε κλινικές COVID. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού”.

“Προχωράμε μπροστά! Κλιμακώνουμε τη δράση μας! Απεργούμε στις 26 Νοέμβρη! Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία, τους φορείς της πόλης μας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, στις 8:30πμ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Διεκδικούμε μέτρα εδώ και τώρα για την υγεία του λαού, για να σωθούν ζωές!

“Δηλώνουμε καθαρά! Τον συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα του εορτασμού μπορεί να τον εγγυηθεί μόνο το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας. Το Πολυτεχνείο, έχει τη δική του Ιστορία, ξεχωριστή θέση στους σύγχρονους αγώνες του λαού και της νεολαίας και το εξεγερτικό του πνεύμα είναι πάντα επίκαιρο. Δεν ανήκει στο Μουσείο της Ιστορίας όπως θέλουν κάποιοι. Το Πολυτεχνείο επιπλέον μας άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς που πρέπει να κλείσουν, στόχους και αιτήματα που παραμένουν ανεκπλήρωτα. Τα συνθήματα που κοσμούσαν την πύλη του Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ» «Έξω το ΝΑΤΟ» είναι πάντα επίκαιρα, αποτελούν συνδετικό κρίκο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τους σύγχρονους αγώνες και είναι βασικό κριτήριο για την ειλικρίνεια και τη συνέπεια κάθε πολιτικής δύναμης, αλλά και φορέα απέναντι στο Πολυτεχνείο.

Στη χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε, μετά από πρόταση της Διοίκησης του ΕΚ Πάτρας να συγκροτηθεί Οργανωτική Επιτροπή για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και τη διοργάνωση της κινητοποίησης στις 17 Νοέμβρη”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 10:00 το πρωί στο Παράρτημα. “Συγκέντρωση την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 5:00 το απόγευμα Μαιζώνος και Κολοκοτρώνη, ώστε να μπορούν να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία”.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις