Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έβρος: Διακίνηση μεταναστών με αυτά τα αυτοκίνητα – Έπαιξαν ξανά τις ζωές τους κορώνα γράμματα

Έβρος: Διακίνηση μεταναστών με αυτά τα αυτοκίνητα – Έπαιξαν ξανά τις ζωές τους κορώνα γράμματα

Η διακίνηση μεταναστών συνεχίζεται και παραμένει πρόβλημα. Οι διακινητές ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές…

Συνελήφθησαν χθες (30-10-2021), σε περιοχές της Καβάλας, του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις διακινητές, δύο αλλοδαποί και δύο Έλληνες, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ένας αλλοδαπός, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με συνοδηγό άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του ο οποίος αναζητείται, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο μετανάστες. Και σε αυτή την περίπτωση ο οδηγός που δεν είχε δίπλωμα, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο Έλληνες δράστες (έναν άνδρα και μία γυναίκα), διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Ιάσμου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις