Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Έβρος: Έπιασαν τους Τούρκους δραπέτες των φυλακών – Το σχέδιό τους που έμεινε στα μισά!

Τούρκοι Δραπέτες

Στον Έβρο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι δραπέτες των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν πεζούς…

Στον Έβρο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι δραπέτες των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών τους εντόπισαν στις 04.00 τα ξημερώματα στην περιοχή Μοναστηράκι, όπου κινούνταν πεζοί. Εκτιμάται ότι επιχειρούσαν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος από αφύλακτο σημείο των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Οι δύο Τούρκοι -24χρονος και 33χρονος- είχαν δραπετεύσει την περασμένη Πέμπτη και έκτοτε αναζητούνταν. Εξέτιαν ποινές για λαθροδιακίνηση, μετά την καταδίκη τους από δικαστήριο του Βορείου Αιγαίου.

Οι Τούρκοι ισοβίτες που έγινε δραπέτες δραπέτες

Οι δυο ισοβίτες φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν το ημιελεύθερο καθεστώς κράτησης που ισχύει στη συγκεκριμένη δομή και έγιναν… άφαντοι. Πρόκειται για έναν 24χρονο κι έναν 33χρονο, οι οποίοι είχαν μεταχθεί στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας τους τελευταίους μήνες.

Οι δύο δραπέτες προσέφεραν εργασία στους λαχανόκηπους των φυλακών, απ’ όπου φαίνεται ότι ξέφυγαν από την επιτήρηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των λεγόμενων «λογοτιμητών» (κρατούμενοι που έχουν εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής και έχουν επιδείξει καλή διαγωγή).

Η απουσία τους έγινε αντιληπτή την ίδια μέρα, κατά την καταμέτρηση των κρατουμένων. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους ξεκίνησαν γρήγορα και τελικά απέφεραν καρπούς…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις